19:20 25.04.2017

Голови Харківської, Донецької та Кіровоградської ОДА очолили рейтинг діяльності керівників областей від КВУ в I кварталі

2 хв читати

Київ. 25 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в першому кварталі 2017 року, як і за підсумками 2016 року, очолила рейтинг діяльності голів ОДА (5,18 бала), за нею йде голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський (4,62 бала), що піднявся з 11-го на друге місце.

"Керівник Харківської ОДА попри низку кризових ситуацій, які випали за цей час на регіон, продовжує зберігати перше місце в рейтингу. Цей регіон і в перспективі може зберігати лідерство", - зазначив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель під час презентації проекту "Рейтинг діяльності голів ОДА в першому кварталі 2017 року" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами О.Кошеля, експерти відзначили дії Ю.Світличної в кризовій ситуації, коли після вибухів на військових складах у м. Балаклії з небезпечного регіону оперативно евакуювали місцевих жителів.

"На другому місці - Донецька військово-цивільна адміністрація, яку очолює Павло Жебрівський. Він значно поліпшив свої позиції порівняно з рейтингом 2016 року, в якому посідав 11-те місце", - зазначив генеральний директор КВУ.

На його думку, значне зростання П.Жебрівського в рейтингу голів ОДА в першому кварталі цього року пов'язане із соціально-економічними показниками в цьому регіоні (збільшення рівня заробітної плати).

Згідно з даними, наведеними в дослідженні, розмір зарплати за останні 12 місяців (порівняно з лютим 2016 року) збільшився на 28,9%, у лютому 2017 року (порівняно з січнем 2017 року) - на 3,1%. Середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ і організацій у лютому 2017 року становила 6788 грн, що в 2,1 раза вище за рівень мінімальної зарплати.

"Ми прогнозуємо, що в наступних дослідженнях рейтинг Донецької військово-цивільної адміністрації може залишатися дуже високим. Більше того, область має перспективи поліпшити результат у реформі децентралізації. Відповідно до перспективного плану в цій області мають бути створені 39 об'єднаних громад", - зазначив О.Кошель.

За його словами, на третьому місці, як і минулого року, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко (3,68 бала).

До першої п'ятірки рейтингу також увійшли голови Тернопільської та Закарпатської обласних адміністрацій - Степан Барна (3,32 бала) і Геннадій Москаль (3,23).

П'ять останніх місць рейтингу (20-24) розділили голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв (2,32 бала), Черкаської ОДА Юрій Ткаченко (2,28), Рівненської ОДА Олексій Муляренко (1,99), Чернівецької ОДА Олександра Фищука (1,49) і Волинської ОДА Володимир Гунчик (1,42).

Під час оцінки діяльності керівників ОДА враховували показники соціально-економічного розвитку регіону та результати опитування експертів.

Відповіді на анкети дослідження надали 276 експертів з усіх областей, території яких перебувають під контролем України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА