19:20 25.04.2017

Голови Харківської, Донецької та Кіровоградської ОДА очолили рейтинг діяльності керівників областей від КВУ в I кварталі

2 хв читати

Київ. 25 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична в першому кварталі 2017 року, як і за підсумками 2016 року, очолила рейтинг діяльності голів ОДА (5,18 бала), за нею йде голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський (4,62 бала), що піднявся з 11-го на друге місце.

"Керівник Харківської ОДА попри низку кризових ситуацій, які випали за цей час на регіон, продовжує зберігати перше місце в рейтингу. Цей регіон і в перспективі може зберігати лідерство", - зазначив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель під час презентації проекту "Рейтинг діяльності голів ОДА в першому кварталі 2017 року" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами О.Кошеля, експерти відзначили дії Ю.Світличної в кризовій ситуації, коли після вибухів на військових складах у м. Балаклії з небезпечного регіону оперативно евакуювали місцевих жителів.

"На другому місці - Донецька військово-цивільна адміністрація, яку очолює Павло Жебрівський. Він значно поліпшив свої позиції порівняно з рейтингом 2016 року, в якому посідав 11-те місце", - зазначив генеральний директор КВУ.

На його думку, значне зростання П.Жебрівського в рейтингу голів ОДА в першому кварталі цього року пов'язане із соціально-економічними показниками в цьому регіоні (збільшення рівня заробітної плати).

Згідно з даними, наведеними в дослідженні, розмір зарплати за останні 12 місяців (порівняно з лютим 2016 року) збільшився на 28,9%, у лютому 2017 року (порівняно з січнем 2017 року) - на 3,1%. Середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ і організацій у лютому 2017 року становила 6788 грн, що в 2,1 раза вище за рівень мінімальної зарплати.

"Ми прогнозуємо, що в наступних дослідженнях рейтинг Донецької військово-цивільної адміністрації може залишатися дуже високим. Більше того, область має перспективи поліпшити результат у реформі децентралізації. Відповідно до перспективного плану в цій області мають бути створені 39 об'єднаних громад", - зазначив О.Кошель.

За його словами, на третьому місці, як і минулого року, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко (3,68 бала).

До першої п'ятірки рейтингу також увійшли голови Тернопільської та Закарпатської обласних адміністрацій - Степан Барна (3,32 бала) і Геннадій Москаль (3,23).

П'ять останніх місць рейтингу (20-24) розділили голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв (2,32 бала), Черкаської ОДА Юрій Ткаченко (2,28), Рівненської ОДА Олексій Муляренко (1,99), Чернівецької ОДА Олександра Фищука (1,49) і Волинської ОДА Володимир Гунчик (1,42).

Під час оцінки діяльності керівників ОДА враховували показники соціально-економічного розвитку регіону та результати опитування експертів.

Відповіді на анкети дослідження надали 276 експертів з усіх областей, території яких перебувають під контролем України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

ГО "Антикорупційний штаб" презентував портал, який виявляє конфлікт інтересів у місцевих депутатів

Опитування: 53,9% опитаних українців вважають, що тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти - "ніхто не хоче помирати"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА