15:25 27.04.2017

У Києві у вересні відбудеться Конопляний марш

2 хв читати

Київ. 27 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Києві у вересні відновлять проведення Конопляного маршу ( "Марш Свободи"), учасники якого виступлять за декриміналізацію зберігання невеликої кількості канабісу для особистого вживання і реалізацію державної стратегії щодо наркотиків до 2020 року, повідомив прес-аташе "Маршу Свободи" Тарас Ратушний.

"Марш Свободи" повертається на вулиці міст України. У Києві після перерви він пройде 16 вересня. Марш буде не просто щорічним дійством... це буде низка подій. Перша акція відбудеться 20 травня. Ці акції будуть розділені за конкретними вимогами", - повідомив Т.Ратушний на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер у Києві.

За його словами, учасники маршу мають намір вимагати декриміналізацію ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України, "тобто збільшення до об'єктивно-виправданої порогової кількості канабісу (конопель), що відокремлює адміністративну відповідальність від кримінальної".

"Сьогодні такий поріг в Україні становить 5 г коноплі (канабісу) і це найнижчий показник серед європейських країн", - зазначив Т.Ратушний.

Він навів статистичні дані, згідно з якими вага кримінальних правопорушень за зберігання невеликої кількості канабісу для особистого вживання без мети збуту домінує в загальній масі "наркозлочинів". За словами Т.Ратушного, згідно з даними Вищої судової адміністрації, за збут наркотиків в 2016 році було засуджено 729 осіб, в той час як за час зберігання без мети збуту - 6997 осіб, серед яких засуджені 5067 за статтею 309 ч.1.

Як зазначив Т.Ратушний, учасники Конопляного маршу також вимагатимуть повного перезавантаження департаменту протидії наркотиків Національної поліції і відповідність його роботи державної стратегії щодо наркотиків до 2020 року, яка затверджена українським урядом.

Т.Ратушний також повідомив, що ще однією вимогою учасників Конопляного маршу є доступ громадян України до лікування медичним канабісом і препаратами на його основі.

"Марш Свободи" за реформу державної наркополітики проходив в столиці і містах України з 2005 по 2013 роки. Його учасники виступали проти наркокорупції в силових структурах і за прийняття державної стратегії щодо наркотиків.

Уряд України схвалив стратегію державної політики щодо наркотиків до 2020 року 28 серпня 2013 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА