16:23 03.05.2017

Препарати для дитячої онкології, закуплені за кошти ПРООН 2016 р., ще зберігаються на складах "Укрмедпостач" - лікар "Охматдиту"

1 хв читати

Київ. 3 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Препарати для лікування дитячої онкології, куплені і поставлені на початку квітня 2017 року програмою розвитку ООН (ПРООН, UNDP) за кошти 2016 року, досі зберігаються на складах держпідприємства "Укрмедпостач", повідомив завідувач відділення трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит" (Київ) Олег Рижак на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна"

"Минуло вже більше двох тижнів і жоден із цих трьох препаратів не отримала жодна лікарня, зокрема і НДСЛ "Охматдит". Вони лежать на складах "Укрмедпостач", - сказав він.

Крім того, зазначив О. Рижак, незважаючи на те, що, відповідно до технічного завдання, термін придатності препаратів має становити не менше 15 місяців або, як мінімум, 75% від загального терміну придатності медикаментів, термін придатності препаратів для лікування дитячої онкології, поставлених на початку квітня, становить 59%.

"Три препарати виробництва однієї поважної світової фармкомпанії, які дійсно необхідні, були закуплені в обсязі приблизно 30% від передбаченого закупівлями 2016 року, тобто, не на 60 млн грн, а на 20 млн грн. Вони були завезені в Україну, але чомусь ще тиждень простояли на митниці", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що ПРООН на початку квітня поставила в Україну велику партію лікарських засобів за програмою дитячої онкології на суму 60 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА