17:57 02.06.2017

Лотерейний оператор "М.С.Л." вимагає у РНБО виключити його із санкційного списку

2 хв читати

Київ. 2 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лотерейний оператор ТОВ "М.С.Л." вважає необґрунтованим його включення до санкційного списку, заявив віце-президент "М.С.Л." Євген Власенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з відсутністю підстав для внесення оператора державних лотерей "М.С.Л." до так званого санкційного списку компанія звертається до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) із закликом виключити "М.С.Л." із переліку юридичних осіб, стосовно яких застосовуються санкції", - сказав він.

За словами Є.Власенка, лотерейний оператор "М.С.Л." опинився в санкційних списках уже втретє (перший раз датується 16 вересня 2015 року, другий - 17 жовтня 2016 року). З ініціативи акціонерів "М.С.Л." Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження і провела розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до оператора санкцій. У результаті кримінальне провадження закрито в березні 2017 з огляду на відсутність порушень.

Є.Власенко уточнив, що основним власником ТОВ "М.С.Л." є Evolot Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром - кіпріот Маркос Шиапаніс, і компанія не має "російських коренів".

Як повідомив Є.Власенко агентству "Інтерфакс-Україна", частка "М.С.Л." на ринку нині становить близько 25%, тоді як у 2013 році - 80-85%.

Мережа точок продажу лотерей "М.С.Л." - близько 5 тис.

Як повідомила на прес-конференції партнер юридичної компанії Jurimex Марина Слободніченко, майже півтора року компанія намагається обстоювати свої права у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ). Після численних перенесень судових засідань розгляд справи було призупинено через те, що 26 травня ВАСУ прийняв рішення звернутися до Верховного Суду для вирішення питання про внесення до Конституційного Суду подання про конституційність закону "Про санкції" від 14 серпня 2014 року.

"Це зроблено для того, щоб затягнути розгляд справи. У такому разі судовий процес може затягнутися ще на два роки", - сказала вона.

М.Слободніченко також повідомила, що на компанію з певною періодичністю намагаються чинити тиск правоохоронні органи.

"Правоохоронні органи з огляду на те, що компанія перебуває в санкційному списку, стверджують, що вона не може здійснювати господарську діяльність і не може продавати лотерейні білети та проводити лотереї... Водночас основна заборона, що блокує діяльність компанії, - блокування рахунків у банках. Заборони стосовно здійснення господарської діяльності санкційний список не містить", - сказала М.Слободніченко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА