13:41 14.06.2017

Більшість українців відзначає погіршення матеріального становища за рік і неможливість оплачувати житлокомпослуги - опитування

2 хв читати

Київ. 14 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Майже дві треті опитаних українців (60%) стверджують, що за останній рік їхнє матеріальне становище погіршилося, майже у третини (30%) воно не змінилося й у 6% - покращилося, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, які були представлені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, понад 60% опитаних не під силу оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, 35% мають можливість їх оплачувати.

Крім того, абсолютна більшість опитаних (97%) відчуває на собі підвищення цін на споживчі товари і послуги поточного року.

На думку 65% респондентів, головною причиною соціально-економічного становища, в якому нині перебуває країна, є непрофесіоналізм і корупція нинішньої влади. При цьому більше ніж половина (54%) опитаних вважає головною причиною - військові дії на сході, майже третина (31%) - нездатність Верховної Ради ухвалювати потрібні країні закони, 28% - непрофесіоналізм і корупцію попередньої української влади.

Як зазначено в прес-релізі, на заході України головною причиною вважають військові дії на сході, непрофесіоналізм і корупцію попередньої влади, тоді як на півдні та сході більше відзначають непрофесіоналізм і корупцію нинішньої влади, нездатність парламенту ухвалювати необхідні закони, відсутність політичного компромісу між опозицією та владою, проведення зовнішніми силами спецоперації з ослаблення України та низьку підтримку населенням реформ.

За результатами опитування, з тезою, що Україна на сьогодні перебуває в стані хаосу, погоджуються 85% респондентів (10% не згодні з твердженням), у стані розвалу - 75% (17% не згодні), в стані змін - згодні 44% (не згодні 50%).

Водночас 21% опитаних згоден із твердженням, що Україна перебуває в стані розвитку (71% з цим не згоден), 17% вважають, що нинішнє становище - консолідація (58% так не вважають).

Опитування було проведене 19-25 травня 2017 року соціологічною групою "Рейтинг". Методом особистого формалізованого інтерв'ю опитали 2000 респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження - не більше ніж 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА