16:49 29.06.2017

СЕТАМ розпочинає реалізацію майна Укрексімбанку

2 хв читати

Державне підприємство (ДП) "Система електронних торгів заарештованим майном" (СЕТАМ) уклало з державним Укрексімбанком угоду про реалізацію його майна на електронних аукціонах.

"До тих банків, які вже з нами співпрацюють, долучився ще Укрексімбанк. Уже незабаром перші лоти цього банку з'являться в системі", - сказав генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, за час роботи СЕТАМ на її електронних аукціонах було реалізовано 18 тис. лотів на суму понад 2,8 млрд грн.

"Можемо сказати, що більшість лотів у нас нині продається з перших торгів, ефективність продажу вища за загальносвітовий рівень, оскільки збільшення ціни реалізації відбувається більш ніж на 10%", - додав В.Вишньов.

Він також нагадав, що СЕТАМ виграла тендер на реалізацію майна ПриватБанку і нині триває погодження деталей умов договору з ним. Після укладення з банком договору СЕТАМ очікує надходження від нього заявок на продаж об'єктів.

Як зазначив гендиректор СЕТАМ, у рамках впровадження технології Blockchain у роботу підприємства планується розробити модуль громадського аудиту торгів, який дасть змогу будь-якому охочому учаснику торгів перевірити прийняття його ставки системою. Такий модуль планується презентувати в липні 2017 року.

Коментуючи хакерську атаку, якої 27 червня зазнала низка ряд державних і приватних організацій в Україні, В.Вишньов сказав, що СЕТАМ не постраждала внаслідок кібератаки, проте вимушена була перенести призначені торги.

"Безпосередня робота СЕТАМ не постраждала, хоча ми і були вимушені перенести торги через частково неробочий стан банківської інфраструктури. Особи, які мали намір взяти участь у сьогоднішніх торгах, не могли сплатити гарантійний внесок. Саме тому торги були перенесені на наступний тиждень. Усі охочі, хто зареєструвався в торгах, зможуть взяти в них участь", - прокоментував ситуацію гендиректор СЕТАМ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА