13:24 04.07.2017

Екс-власники ПриватБанку подали позови до фінустанови на 8,9 млрд грн

2 хв читати

Київ. 4 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Компанії, пов'язані з колишніми власниками ПриватБанку (Київ), подали до фінустанови 92 позови на 8,913 млрд грн, відповідні дані наведені в презентації банку, з якою ознайомилося агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, загалом кількість поданих до банку позовів становить 2,902 тис. на суму 20,185 млрд грн.

За даними голови правління ПриватБанку Олександра Шлапака, фінустанова, в свою чергу, подала в суди позови на суму 23,8 млрд грн.

"Загальна сума претензій за позовами, які ми подали, - 23,8 млрд грн. Це не обов'язково колишні акціонери, але й вони там є", - сказав він журналістам після прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок .

Як повідомлялося, колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський 9 червня подав заяву до Печерського райсуду Києва з вимогою розірвати угоду про поручительство.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових справ, відповідачами за позовом виступають Національний банк України (НБУ) і сам ПриватБанк.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що погашення ПриватБанком наявної заборгованості за кредитами рефінансування обсягом 13,8 млрд грн звільнить екс-співвласника фінустанови І. Коломойського від персональної гарантії.

В.Гонтарева уточнила, що відмова від такого погашення рефінансування, виданого банку ще до його націоналізації наприкінці 2016 року, прописаний в меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

Вона також підкреслила, що центробанк видавав це рефінансування до націоналізації банку тільки під реальні активи і під персональну гарантію І. Коломойського, тоді як в забезпечення корпоративного портфеля кредитів, виданих самих банком, таких реальних активів немає.

За даними, представленими на веб-сайті НБУ, ПриватБанку в 2014 році були надані стабілізаційні кредити на 19,9 млрд грн. Забезпеченням під вказане рефінансування виступали майнові комплекси, іпотека нерухомості, іпотека землі, майнові права за кредитними угодами, повітряні судна. У 2015 році банку НБУ видав банку стабілізаційні кредити на 9,7 млрд грн. Забезпеченням під вказане рефінансування виступали: порука, застава, майнові комплекси та повітряні судна.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА