14:30 10.07.2017

Законопроект про реінтеграцію Донбасу не буде внесене на розгляд ВР щонайменше до осені - думка

2 хв читати

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Проект закону про деокупацію тимчасово непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей не буде внесено на розгляд Верховної Ради мінімум до осені, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Скільки було говорено-переговорено про закон про реінтеграцію Донбасу, деокупацію... З одного боку, треба якось владу зберегти, а з іншого боку - хто вам дасть закон про деокупацію Донбасу провести? Який сенс у цьому сьогодні, після того, як була зустріч у Гамбурзі Тіллерсона (7 липня в Гамбурзі держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрічався з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим - ІФ)", - сказав В.Карасьов у понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він додав: "Забудьте про цей закон, не буде ніякого закону про деокупацію і реінтеграцію Донбасу. Нехай розглядає (РНБО - ІФ) цей закон, але чи буде він спрямований до Верховної Ради? Не буде спрямований, принаймні до осені".

Раніше в понеділок голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що проект закону про деокупацію тимчасово непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей ще не зареєстрований у парламенті і не пройшов процедуру остаточного узгодження.

Джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що РНБО в понеділок, 10 липня, розгляне проект закону про деокупацію тимчасово непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей. Очікується, що на цьому засіданні РНБО схвалить законопроект, після чого він буде переданий президенту для внесення в парламент.

Секретар РНБО Олександр Турчинов 13 червня в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. Він проанонсував розробку відповідного законопроекту і висловив надію, що документ буде ухвалений Верховною Радою ще на поточній сесії.

Президент України Петро Порошенко 14 червня повідомив, що за його дорученням триває розробка проекту закону по реінтеграцію Донбасу, який міститиме низку заходів щодо повернення окупованих територій України. За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти й народні депутати. Законопроект базується на умовах, закріплених у Мінських домовленостях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА