13:24 25.07.2017

Націоналісти анонсують початок блокування російських компаній в Україні на вересень

2 хв читати

Київ. 25 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Низка націоналістичних організацій заявляють про намір розпочати з осені поточного року акції із блокування діяльності російських компаній в Україні.

На прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок позафракційний народний депутат України Андрій Іллєнко розповів, що заради таких акцій свої зусилля об'єднують партія "Національний корпус", ВО "Свобода" і "Правий сектор".

"Основну частину цієї акції ми почнемо реалізовувати з вересня. Ми вже звертаємося до всіх українців із закликом разом закінчити це неподобство. Якщо влада цього не хоче робити, все в свої руки має взяти громадянське суспільство", - сказав він.

"Четвертий рік йде війна, щодня гинуть наші герої на фронті, а ми далі бачимо насильство корупційного російського бізнесу в Україні. Влада цьому сприяє і наживається. Ми досі не захищені економічно перед обличчям російської агресії. Це не нормальна ситуація", - пояснив він.

А.Іллєнко також наголосив, що кампанія буде спрямована проти російського бізнесу, "ми не плануємо робити українців заручниками ситуації".

"Народ має бути готовий до наших акцій. Вони будуть абсолютно мирними", - зазначив він.

Депутат нагадав про дії "Національного корпусу" з блокування роботи центрального офісу Сбербанку. "Такі акції дуже часто є єдиним виходом із ситуації. Можливо, саме завдяки такій акції сьогодні припинилася експансія російського капіталу в український банківський сектор", - додав він.

Народний депутат України Олег Петренко зазначив, що на сьогодні немає чіткого списку компаній, діяльність яких активісти планують блокувати.

Спікер політичної партії "Національний Корпус" Олександр Алфьоров поінформував, що майданчиком для обговорення планів щодо блокування і обговорення всіх питань вже є сторінка "Чорний список" у Facebook.

"Ми починаємо з майданчиків для обговорення. З вересня вже будуть нові технології, дані про діяльність таких компаній збиратиvenm і професійно систематизуватимуть", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА