16:00 22.09.2017

В Україні вже готуються до виборів президента, об'єднання опозиції не буде - політолог

2 хв читати

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Наразі основні політичні сили в Україні вже готуються до президентських виборів, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Сьогодні основні політичні сили готуються до президентської кампанії. Поки що я не бачу за діями якоїсь підготовки до дострокових парламентських виборів, тому що була б інша стратегія дій", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна" .

В.Карасьов зазначив, що розмови про об'єднання "Народного фронту" і ""Блоку Петра Порошенка" (БПП) відуваються зараз тому, що влада хоче залишатися об'єднаною і уникнути фрагментацій них процесів. "Влада буде робити все, щоб бути об'єднаною, і робитиме все, щоб президент переобрався на другий термін. А гарантій перемоги немає, тому що вони є лише тоді, коли в другій тур не вийде Юлія Тимошенко", - наголосив він.

Експерт також зазначив, що розмови про об'єднання БПП і "Народного фронту" є хорошою стратегією дисциплінування депутатів цих фракцій, посилення лояльності і активності при голосуванні, тому що коли всі розуміють, що не всі отримають місце в списку, то почнуть активно демонструвати свою лояльність.

В.Карасьов прогнозує, що основні опозиційні сили самостійно йтимуть на майбутні президентські вибори, а спільні дії можуть бути, якщо влада припускатиметься таких помилок, як у ситуації з М.Саакашвілі, але ці об'єднання зусиль будуть епізодичними.

На його думку, оскільки у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко є реальні шанси перемогти на виборах президента, то в її команді вважають, що краще спочатку перемогти на цих виборах, а потім вже формувати владу і готуватися до парламентських виборів.

У свою чергу, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко переконаний, що нинішня українська влада на сьогодні ні інтелектуально, ні інституційно не посилюється, і фактично "пустила на самоплив" багато процесів, крім тих, які стосуються прямого контролю грошових потоків.

Він вважає, що єдиною опозиційною партією в парламенті можна назвати "Батьківщину", хоча не розуміє, чому вона голосувала за реформу системи освіти, Радикальна ж партія підтримала бюджет поточного року, а "Самопоміч" заявляє, що підтримує медичну реформу і планує підтримати земельну реформу .

К.Матвієнко не розуміє, навіщо "Батьківщині" об'єднуватися з якимись іншими партіями, маючи розвинену мережу місцевих осередків, фракції у місцевих радах. На його думку, про таке об'єднання можна говорити, якщо воно відбуватиметься навколо якихось реальних "політичних смислів", наприклад, боротьби за новий закон про вибори.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА