18:03 10.11.2017

Понад 5 тис. випадків порушення припинення вогню в зоні АТО зафіксувала СММ ОБСЄ за тиждень - Хуг

2 хв читати
Понад 5 тис. випадків порушення припинення вогню в зоні АТО зафіксувала СММ ОБСЄ за тиждень - Хуг

Київ. 10 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Обстановка за тиждень в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі суттєво не змінилася, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксували окремі спалахи насильства.

"За минулий тиждень рівень насильства не збільшився, але ми фіксували окремі спалахи в певних районах... За тиждень зафіксовано понад 5 тис. випадків порушення режиму припинення вогню", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг.

За його словами, в трикутнику Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, де загострення було особливо помітним, спостерігачі фіксували порушення, "які свідчать про байдужість до долі мирних жителів". "На двох об'єктах водної інфраструктури поблизу Ясинуватої були зафіксовані місця вогневого ураження. Одне з них - безпосердньо на хлоропроводі, інші поблизу споруд, де зберігається хлор. В одному випадку це був розрив ракети, випущеної з РСЗВ", - поінформував А.Хуг.

Він також зазначив, що сторони продовжують розміщувати озброєння, порушуючи домовленості, не виконують зобов'язання із розмінування територій. "За нашими спостереженнями 22 навчальних заклади розміщені поблизу позицій або укріплень збройних формувань. Наприклад у підконтрольній т.зв."ДНР" Саханці ми бачили траншеї за школою. Відрізнити цивільні об'єкти від позицій стає дедалі складніше. Використовувати цивільні об'єкти як щит - треба засуджувати. Але коли таким щитом виступають діти, це змушує замислитися, чи залишилося у цих людей хоч трохи здорового глузду", - сказав заступник голови місії.

А.Хуг також зазначив, що 503 спостерігачі виконують мандат місії, незважаючи на випадки перешкоджання їхній діяльності по обидва боки лінії розмежування. "За тиждень було кілька таких випадків по обидва боки.

У середу в Пікузах представник т.зв."ДНР" погрожував спостерігачам і не давав їм виконувати свою роботу, стріляючи біля них з автомата", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" просить владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА