15:27 20.11.2017

Претенденти на статус біженця з РФ, які сповідують іслам, створюють Асоціацію мусульман-біженців "Азан"

2 хв читати

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадяни РФ і країн Центральної Азії, які сповідують іслам та приїхали в Україну у пошуках притулку від переслідувань на батьківщині, об'єднуються в Асоціацію мусульман-біженців "Азан", сподіваючись на правовий захист Української держави.

"Ми, мусульмани, виявилися непотрібною частиною суспільства на своїй батьківщині, нас цинічно почала позбавлятися російська влада, і з питанням "де нам знайти справедливість..." ми почали масово залишати батьківщину", - розповів співзасновник асоціації, журналіст Тагір Мінібаєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, рятуючись від переслідувань, російські мусульмани шукають притулку в Туреччині та Україні.

Він додав: "Можливо, ми знайдемо справедливість тут, в українському суспільстві, оскільки ви на собі відчули все те, що робить російський режим із вашими громадянами - нашими одновірцями в Криму".

Т.Мінібаєв зазначив, що претендентам на статус біженця приховувати нічого, і вони відкриті перед українським суспільством. "Ми не є ні екстремістами, ні терористами. Усе це спонукає нас - претендентів на статус біженця - об'єднуватися для вирішення своїх проблем із громадянами України у вигляді громадської ініціативи - Асоціації мусульман-біженців "Азан"", - пояснив він.

За його словами, метою створення громадської ініціативи є допомога претендентам на статус біженця з числа мусульман, отримання правового інформаційного захисту в Української держави.

"Ми маємо намір звертатися до вас, журналістів, правозахисників, держслужбовців - словом, до всіх небайдужих сил, і дуже сподіваємося, що ви не залишитеся байдужими і допоможете нам отримати ту справедливість, про яку ми просимо", - підсумував він.

У свою чергу співзасновник Асоціації мусульман-біженців "Азан", український журналіст Анвар Деркач додав: "Я консультувався з адвокатами, які надають правову допомогу тим, хто шукає притулку в Україні, вони стверджують, що так, українське міграційне законодавство є недосконалим, але Україна ратифікувала всі міжнародні конвенції з допомоги біженцям. І цього, на думку фахівців, досить для того, щоб люди, які шукають притулку і мають для цього достатньо підстав, цей притулок в Україні отримали".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА