14:29 01.12.2017

Експерти критикують парламент за низьку ефективність роботи

2 хв читати

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко наголошує на низькій ефективності нинішнього складу Верховної Ради.

"Я з 1989 року у Верховній Раді: як радник, але не як депутат. Нинішній склад парламенту - один із найслабших, і це суміш ринку політичних фокусників і демагогів зі схроном Партії регіонів", - сказав В.Небоженко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Нині ВР - це місце консервування найжорстокіших і цинічних людей, які не встигли втекти, або яких Кремль відправив сюди. Це також біржа корупційних послуг: народний депутат, приходячи на роботу, може вирішити певну проблему", - додав він, наголосивши, що "це погано, тому що, власне, парламентської діяльності фактично мало".

"Хоч би що вони казали про ухвалені законопроекти, від соціології ми також отримуємо дуже погані оцінки діяльності цього складу. Але, з іншого боку, країна може хитнутися в бік парламентської республіки, тому що нинішній глава держави дискредитував інститут президентства", - вважає В.Небоженко.

У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко нагадав, що найближчого пленарного тижня народні депутати можуть розглянути в другому читанні законопроект про відновлення суверенітету на окупованих територіях.

"Наступного тижня заплановано спробу прийняти у другому читанні закон про окуповані території. В принципі, якщо всі пропозиції "Самопомочі" та "Батьківщини" буде враховано, то це може стати кроком на шляху завершення війни політико-дипломатичним шляхом", - наголосив він.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив, що країна вже давно переживає політичну кризу.

"Це можна було вирішити шляхом перевиборів Верховної Ради, але цим шляхом не пішли. Але проблема в тому, що метастази політичної кризи починають вражати вже державні органи. Щотижня є скандали або заяви, які посилюють конституційну неспроможність", - сказав політолог.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА