16:35 26.12.2017

Українська альпіністка Яловчак підкорила пік Вінсон в Антарктиді - завершальну вершину своєї програми

2 хв читати

Київ. 26 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українська альпіністка Тетяна Яловчак у складі міжнародної спортивної експедиції на початку грудня підкорила завершальну вершину зі своєї програми "7 вершин", зійшовши на пік Вінсон в Антарктиді.

"В Антарктиді таке відчуття, що на іншій планеті - яскраве світло, хрусткий сніг, мороз, сонце стоїть постійно в зеніті. Нам сказали, що у нас буде два дні гарної погоди, вся програма уклалася б у чотири дні, але прийшов циклон і вітер 80 м/с, і ми просиділи в наметі три дні", - розповіла вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами Т.Яловчак, в експедиції загалом було 11 осіб - представники України, Латвії, Азербайджану, Росії, Канади та Непалу.

Загалом участь в експедиції коштувала $45 тис., не рахуючи перельотів та екіпіровки.

"Одяг у мене залишався ще з Евересту, частину його вітром віднесло, але я не шкодую, тому що гора завжди щось бере взамін. Ще не було жодного разу, щоб я щось не втратила на горі", - поділилася враженнями альпіністка.

Відповідаючи на запитання про свої подальші плани, Т.Яловчак зазначила, що хоче взяти участь у проекті "Танці із зірками" та підкорити Охос-дель-Саладо (Чилі).

За інформацією з відкритих джерел, пік Вінсон - завершення програми "7 вершин", до якої входять найвищі гори світу. Т.Яловчак - перша жінка в історії України, якій це вдалося, її ім'я внесено до національної Книги рекордів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА