15:19 12.01.2018

Бізнесмен Долинський подасть позов до ЄСПЛ на компенсацію Україною $1 млн збитків за втрату контролю над Житомирською кондфабрикою

3 хв читати

Київ. 12 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Адвокати бізнесмена Дениса Долинського в січні 2018 року мають намір подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) на компенсацію Україною $1 млн збитків за втрату контролю над Житомирською кондитерською фабрикою.

"Мої адвокати подаватимуть до Європейського суду з прав людини на компенсацію збитків, яких мені завдали державні чиновники, відібравши у мене частку в підприємстві. Протягом цього місяця буде подано позов на компенсацію моїх збитків, це сума понад $1 млн. Йдеться про компенсацію вартості моїх майнових прав, не статутного капіталу", - повідомив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами бізнесмена, адвокати, що представляють його інтереси також через Європейський суд вимагатимуть виконання рішення суду щодо визнання права власності Ігоря Бойка та інших міноритарних власників.

"Право власності на підприємство ми захистили. Є два рішення Житомирського окружного адміністративного суду, ухвалених навесні 2016 року, що вступили в законну силу. У них йдеться про те, що цілісно-майновий комплекс на 97% належить Ігорю Бойку інша частина - іншим учасникам підприємства. Ці рішення вступили в законну силу, але держава Україна їх не виконує, на сьогодні співробітники поліції фізично не допускають нас як власників на це підприємство", - зазначив Д.Долинський.

За його словами, як інвестор, бізнесмен зайшов у підприємство в 2012 році з близько 800 тис. грн, ставши офіційно засновником. Д.Долинський оцінює свою частку в статутному капіталі компанії в 1%, загалом у компанії близько 20 співзасновників.

"Я не можу спрогнозувати, як розвиватимуться події надалі, але те, що я вимагатиму компенсації - однозначно, нам би ще хотілося повернути підприємство, у нас є відповідальність, зокрема, перед людьми та їхніми робочими місцями", - вказав Д. Долинський.

Кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році. Раніше фабрика входила до трійки лідерів ринку, посідаючи перше місце за показниками експорту продукції до 36 країн. Її загальна виробнича потужність становила 80 тис. тонн продукції на рік.

Протистояння між сторонами конфлікту - власником ЗАТ "Житомирські ласощі" Юрієм Лещинським і власником товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) "Житомирська кондитерська фабрика" Ігорем Бойком - за права власності на фабрику загострилося в 2015 році, коли акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" заявили про неможливість потрапити на фабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

Водночас у ТДВ "Житомирська кондитерська фабрика" заявили, що "Житомирські ласощі" належить лише старе обладнання і "можливість випускати невідому продукцію". Всі бренди, зокрема й ТМ "Житомирські ласощі", зареєстровані на І.Бойка. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать Торговому дому І.Бойка.

У ТДВ "ЖЛ" звинуватили нардепа Сергія Пашинського та його компаньйона Сергія Тищенка в рейдерському захопленні. Пізніше С.Пашинський висловився на підтримку Ю.Лещинського, заявивши, що вважає його швейцарську Delta Capital законним акціонером ЗАТ "Житомирські ласощі".

І.Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна про відшкодування збитків за експропріацію його бізнесу.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що вартість фабрики оцінено в 2 млрд грн.

Зараз контроль над фабрикою здійснюють власники ЗАТ "Житомирські ласощі".

В Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб (ЄДР) кінцевими бенефіціарами ЗАТ "Житомирські ласощі" зазначені "Кобіско Юніон Інк" (США) і "Дельта Капітал СА" (Швейцарія), що належать Аркадію Воловику.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА