11:58 22.01.2018

2017 рік в областях України став роком гучних корупційних скандалів - КВУ

2 хв читати

Київ. 22 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Минулий рік був роком серйозних корупційних скандалів у регіонах, зазначають експерти.

"У нас є підстави говорити про те, що 2017 рік був роком гучних корупційних скандалів у регіонах... У нашому звіті наголошується, що в 16 областях з 24 були гучні корупційні скандали... І це реальні кримінальні провадження (ми говоримо про кримінальні провадження, а не про судові рішення)", - сказав генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок, представляючи "Дослідження діяльності голів обласних державних адміністрацій за 2017 рік".

Він нагадав, що в 4 областях - Кіровоградській, Одеській, Волинській та Дніпропетровській - були затримані за корупцію голови районних державних адміністрацій.

За словами директора КВУ, в двох областях були відкриті справи проти керівників комунальних підприємств (аеропорти "Миколаїв" і "Черкаси").

"Найбільш масштабна картина, на думку наших експертів, була на Полтавщині, де затримані начальник Управління інфраструктури ОДА, начальник поліції міста Лубни, начальник служби внутрішньої безпеки обласного управління та десятки дрібних чиновників служб та управлінь обласних державних адміністрацій", - сказав О.Кошель.

На його думку, ці факти свідчать про те, що, незважаючи ні на що, "в регіонах триває робота, принаймні частково, із зменшення масштабів корупції".

Під час дослідження 213 експертів з 24 областей України дали відповіді на запитання анкети, в якій пропонувалося оцінити діяльність голів облдержадміністрацій за 13 напрямами та поставити підсумкову оцінку від 0 до 10. У дослідженні не оцінювалася діяльність голови Київської міської державної адміністрації через подвійний статус посади: Віталій Кличко одночасно є і представником виконавчої влади, і обраним міським головою Києва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА