16:34 14.02.2018

Орендарі приміщень в історичній частині Одеси заявляють про їх силове виселення правоохоронцями

2 хв читати

Київ. 14 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Орендарі приміщень в історичній частині Одеси за адресою вул. Буніна, 28 заявляють про протиправні дії правоохоронців і нового власника нерухомості при виселенні їх із займаних приміщень.

"Що насправді відбулося з юридичної точки зору. Кримінальний кодекс визначає, що це 356-та стаття "самоправство". Крім того, Цивільний кодекс передбачає зловживання правом – 13-та стаття Цивільного кодексу. Навіть якщо хтось має якісь права, але він повинен їх у законному руслі виконувати", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу головний редактор видання "Антикорупційний вісник "Ваша Надія" Федір Олексюк, яке орендувало приміщення.

За його словами, після зміни власника нерухомості без присутності представників нового власника силовим шляхом орендарів виселили з займаних приміщень.

"За фактом зникнення матеріальних цінностей, документів відкрито кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 .... Крім того, я подав заяву про перешкоджання журналістській діяльності", - сказав він.

Ф.Олексюк розцінює такі дії як рейдерство.

Він також розповів, що займані приміщення належали ТОВ "Прометей Південь", з якого здійснили стягнення за рішенням суду, а також виставили приміщення на торги.

"Немає жодного рішення, яке свідчило би про те, що ТОВ "Прометей Південь" є боржником. Але все-таки торги відбулися", - додав головний редактор видання.

"Переможцем стала Саєнко Наталія. Насправді це підставна особа, яка в Одесі не один об'єкт купила. За цим стоять зовсім інші люди, які фактично в такий спосіб скуповують нерухомість в Одесі. На превеликий жаль, все це робиться за допомогою замовних рішень судів, "кришування", особливо з боку прокуратури", - розповів він.

У свою чергу співробітник видання Володимир Дроздовський розповів: "Кадри (відео - ІФ), які ви бачили, коли виникла бійка й мало не викинули з другого поверху працівника офісу, сталася після того, як поліція практично стала на бік рейдерів".

Водночас директор ТОВ "ЮНІСІА", яке є ще одним орендарем, Світлана Соколова також заявляє про зникнення грошей, документів і печаток її компанії в ході виселення, у зв'язку з чим її компанія тимчасово припинила діяльність.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА