16:34 14.02.2018

Орендарі приміщень в історичній частині Одеси заявляють про їх силове виселення правоохоронцями

2 хв читати

Київ. 14 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Орендарі приміщень в історичній частині Одеси за адресою вул. Буніна, 28 заявляють про протиправні дії правоохоронців і нового власника нерухомості при виселенні їх із займаних приміщень.

"Що насправді відбулося з юридичної точки зору. Кримінальний кодекс визначає, що це 356-та стаття "самоправство". Крім того, Цивільний кодекс передбачає зловживання правом – 13-та стаття Цивільного кодексу. Навіть якщо хтось має якісь права, але він повинен їх у законному руслі виконувати", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу головний редактор видання "Антикорупційний вісник "Ваша Надія" Федір Олексюк, яке орендувало приміщення.

За його словами, після зміни власника нерухомості без присутності представників нового власника силовим шляхом орендарів виселили з займаних приміщень.

"За фактом зникнення матеріальних цінностей, документів відкрито кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 .... Крім того, я подав заяву про перешкоджання журналістській діяльності", - сказав він.

Ф.Олексюк розцінює такі дії як рейдерство.

Він також розповів, що займані приміщення належали ТОВ "Прометей Південь", з якого здійснили стягнення за рішенням суду, а також виставили приміщення на торги.

"Немає жодного рішення, яке свідчило би про те, що ТОВ "Прометей Південь" є боржником. Але все-таки торги відбулися", - додав головний редактор видання.

"Переможцем стала Саєнко Наталія. Насправді це підставна особа, яка в Одесі не один об'єкт купила. За цим стоять зовсім інші люди, які фактично в такий спосіб скуповують нерухомість в Одесі. На превеликий жаль, все це робиться за допомогою замовних рішень судів, "кришування", особливо з боку прокуратури", - розповів він.

У свою чергу співробітник видання Володимир Дроздовський розповів: "Кадри (відео - ІФ), які ви бачили, коли виникла бійка й мало не викинули з другого поверху працівника офісу, сталася після того, як поліція практично стала на бік рейдерів".

Водночас директор ТОВ "ЮНІСІА", яке є ще одним орендарем, Світлана Соколова також заявляє про зникнення грошей, документів і печаток її компанії в ході виселення, у зв'язку з чим її компанія тимчасово припинила діяльність.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА