15:46 21.12.2012

"Боржомі" повертається на російський ринок - коментар компанії та акціонерів

2 хв читати

Київ-Москва-Тбілісі - 21 грудня ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - "Ми вітаємо заяву, зроблену МЗС Росії щодо Borjomi. Зі свого боку ми докладемо всіх зусиль для якнайшвидшого проходження всіх формальних процедур із повернення мінеральної води Borjomi на російський ринок. Ми також хотіли б запевнити наших споживачів у тому, що якість виробленої нами води постійно контролюється, і ми готові до будь-яких перевірок її відповідності вимогам російських стандартів", - сказав Генеральний директор IDS Borjomi Russia Олександр Жаданов.

Коментар компанії вийшов у відповідь на заяву заступника Міністра закордонних справ Росії Андрія Денисова. У своїй заяві російським ЗМІ пан Денисов зазначив, що питання допуску мінеральних вод "Боржомі", поряд із іншими видами сільгосппродукції і вин, вироблених у Грузії, в політичному плані вирішено.

"Ми раді поверненню Borjomi на російський ринок. Цей бренд, безумовно, має велике культурне значення, служить символом зв'язку між народами Росії та Грузії"- заявила Інна Гудавадзе, один з бенефіціарів IDS Borjomi.

Ввезення в Росію мінеральної води "Боржомі" і грузинських вин було заборонено Російською федеральною службою нагляду у сфері захисту прав споживачів та добробуту людини (Росспоживнагляд) у 2006 році. У російському відомстві обґрунтували заборону тим, що під час аналізу продукції, виробленої в Грузії, були виявлені порушення санітарно-епідеміологічних норм.

У листопаді поточного року компанія IDS Borjomi International - виробник "Боржомі" - офіційно звернулася до керівника Росспоживнагляду Геннадія Оніщенка з проханням дозволити постачання води до Росії. У середині листопада в МЗС Росії також повідомили, що країна готова обговорити з Грузією повернення також і вина на російський ринок.

Міжнародна компанія IDS Borjomi International - найбільший виробник природної мінеральної води, лідер у категорії природних бутильованих вод в СНД і країнах Балтії. IDS Borjomi експортує свою продукцію до 30 країн світу. Портфель IDS Borjomi International складається з 12 брендів. Найвідоміші серед них - "Боржомі", "Лікані", "Миргородська", "Моршинська", "Святой источник".

За більш докладною інформацією, будь ласка, звертайтеся до:

Олексій Сивак, головний радник CFC Consulting

тел.: +380 44 492 7599, e-mail: [email protected].

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА