18:24 01.09.2014

Ю.Павленко вимагає терміново внести зміни до законодавства та створити реальні умови для отримання освіти дітьми в зоні АТО

2 хв читати

1 вересня – День знань цього року отьмарене полум'ям війни. Вперше в історії України на урочистостях з нагоди початку навчального року оголошували хвилину мовчання за загиблими патріотами України. Вперше в історії України не всі першачки сіли за шкільні парти.

«Скільки дітей не охоплено навчанням - не відомо. Частина дітей пішла до школи в тих містах і селах, куди переїхали з батьками, тікаючи від війни. Ті ж, хто не виїхав з зони бойових дій – не навчаються, і як довго це триватиме - невідомо» - сказав Юрій Павленко.

«Розпочати навчання в школах і вищих навчальних закладах, які знаходяться на окупованих терористами містах і селах, дійсно складно. Тому Міністерство освіти і науки заявляє, що навчання в окупованих містах буде організовано лише після повного їх звільнення. Але це не виправдовує того факту, що діти - громадяни України не можуть реалізувати свого базового конституційного права – права на освіту. Навчання дітей на окупованих територіях має бути організовано будь-якими доступними засобами, наприклад, дистанційно. Для цього потрібно терміново внести зміни до Положення про дистанційне навчання, передбачивши механізми навчання дітей в надзвичайних умовах» - вважає політик.

Він також закликав усіх від кого це залежить вжити дієвих заходів щодо припинення війни, щоб діти не боялись лягати спати і могли ходити до школи.

«Я бажаю миру і злагоди усім учням, студентам, їх батькам і викладачам. Сподіваюсь, що виклики сьогодення зміцнять дух дітей, молоді, усіх українців, спонукатимуть їх до праці, саморозвитку, отримання нових знань заради нашого спільного майбутнього» - сказав Ю.Павленко.

Довідково: У Донецькій області 1 вересня не відкрили двері 522 загальноосвітні школи, це майже кожна друга школа. Крім того не розпочали роботу 52 вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації та 25 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Всього в Донецькій області 114 вищих навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації в яких навчається майже 140 тисяч студентів.

У Луганській області не розпочали роботу біля 400 шкіл, це більш ніж половина навчальних закладів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА