15:34 23.10.2014

Прокуратура Києва закрила одну із справ проти "Агрейну", "докази" були сфальшовані правоохоронцями

4 хв читати

Прокуратура м. Києва 17 жовтня 2014 року закрила кримінальну справу про фінансування сепаратизму проти посадових осіб агрохолдингу "Агрейн" в зв’язку з фальсифікацією документів, на підставі яких було відкрито кримінальне провадження, та відсутністю доказів скоєння злочину.

В ході досудового розслідування справи встановлено, що "докази", на підставі яких прокуратурою м. Києва було порушено дану справу, були сфальшовані під час обшуку офісу ТОВ "Агрейн Менеджмент" 11 серпня 2014 року.

11 серпня 2014 року, під час масових обшуків на підприємствах агрохолдингу "Агрейн", співробітники ГУ МВС України в м. Києві вилучили з офісу ТОВ "Агрейн Менеджмент" велику кількість документаціі, комп’ютерів та принтерів. Під час вилучення кожен документ окремо не копіювався та не описувався, фіксувалася лише загальна кількість вилучених папок.

Через декілька днів після проведення обшуку слідчими СУ ГУ МВС України в м. Києві були, нібито, виявлені серед вилучених документів шість службових записок, в яких йшла мова про виділення фінансової допомоги представникам "Донецької народної республіки" на суми 500 000, 250 000 та 300 000 доларів США. Три записки були, нібито, роздруківками з електронної пошти і не містили підписів, а три записки були, нібито, підписані співробітником одного з підприємств агрохолдингу "Агрейн" Корміліциним В.М.

На підставі цих записок проти посадових осіб агрохолдингу "Агрейн" 19.09.2014 року була порушена кримінальна справа за ст. 110-2 КК України "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

В ході досудового розслідування справи була призначена комплексна судово-почеркознавча, судово-лінгвістична та судово-технічна експертиза документів, яку провели судові експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ).

Експерти КНДІСЕ дійшли висновку, що документи, на підставі яких була порушена справа, сфальшовані.

"Підписи від імені Корміліцина Віктора Михайловича, що містяться під друкованим текстом записок, виконані не ним, а іншою особою з деяким наслідуванням підпису Корміліцина В.М." – йдеться у постанові прокуратури про закриття справи.

Крім того, у ході проведення досудового розслідування прокуратурою м. Києва не знайдено жодних доказів, які б свідчили про скоєння злочину посадовими особами агрохолдингу "Агрейн".

"Розслідування прокуратури підтвердило замовний характер справ проти агрохолдингу "Агрейн". Агрохолдинг діє прозоро, аудитором холдингу є міжнародна аудиторська компанія "Делойт енд Туш". Метою рейдерських атак на "Агрейн", замовлених Володимиром Пеховим та Лесєю Софієнко, було захоплення врожаю сільськогосподарських культур вартістю близько 40 млн. доларів США, вирощеного та зібраного працівниками холдингу. Нам дуже прикро, що заради винагороди, обіцяної рейдерами, представники правоохоронних органів стали співучасниками злочину.

Перший заступник Генерального прокурора України Микола Герасимюк та прокурор міста Києва Сергій Юлдашев сфальшували проти агрохолдингу справу за тяжкий антидержавний злочин. При цьому вони примусили підлеглих до підробки документів. Експертиза, проведена КНДІСЕ, однозначно це підтвердила.

Закриття справи проти агрохолдингу є першим кроком по відновленню законності в діях працівників МВС та прокуратури. На підставі висновків експертизи 21 жовтня 2014 р. Генеральному прокурору України, голові Служби безпеки України та міністру внутрішніх справ України була направлена заява про вчинення злочину співробітниками ГУ МВС України в м. Києві.

Але важливо, щоб були закриті всі замовні кримінальні справи, встановлені та покарані не тільки безпосередні виконавці, а і замовники та організатори злочину" – заявив директор ТОВ "Агрейн Менеджмент" Павло Мамін.

Як повідомлялося, з серпня 2014 тривають спроби рейдерського захоплення агрохолдингу "Агрейн". Замовниками кримінальних справ проти агрохолдингу є Володимир Пехов та Леся Софиєнко. Представниками замовників є адвокати адвокатської контори "Коннов та Созановський" Світлана Грабарчук та Олексій Іванов, виконавцями – заступник Генерального прокурора України Микола Герасимюк та прокурор м. Києва Сергій Юлдашев.

Агрохолдинг "Агрейн" обробляє 130 тис. га земель у шести областях: Житомирській, Київській, Одеській, Харківській, Черкаській та Чернігівській. Володіє 4 елеваторними комплексами загальною потужністю 330 тис. тонн одночасного зберігання зернових.

У 2013 році загальний валовий урожай сільгоспкультур на підприємствах агрохолдингу склав

447 тис. тонн, в 2014 році очікується отримати урожай на рівні 600 тис. тонн.

Загальне поголів'я свиней на підприємствах агрохолдингу станом на 1 жовтня становить 19,8 тис. голів, поголів'я ВРХ молочного напряму - 5,47 тис. голів, м'ясного - 7 тис. голів.

У компанії працює більше 4500 співробітників.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА