16:24 19.12.2014

У Вінниці в День Святого Миколая урочисто відкрили закільцьовану трамвайну лінію

2 хв читати

Сьогодні, 19 грудня у Вінниці трамваї вперши вирушили новою трамвайною колією, що дало можливість з’єднати вулицю Келецьку з Барським шосе. Відтак, мікрорайон Вишенька "закільцьовано" трамвайним сполученням.

Трамваї маршруту № 2 та № 6 курсуватимуть з інтервалами 4-10 і 20 хвилин, в залежності від часу доби, маршруту та дня тижня.

До речі, маршрут № 2: Барське шосе-Вишенька буде кільцевий. Однак аби водій зміг відпочити чи помінятися на Західному автовокзалі, передбачена двоххвилинна зупинка.

Першими в ролі пасажирів разом з працівниками депо та журналістами проїхалися голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов, народні депутати України Сергій Кудлаєнко та Геннадій Ткачук.

"Цей проект є дуже важливим з точки зору створення якісної системи перевезень для вінничан. Адже тепер їм буде зручно пересувалися по місту в максимально якісних умовах. Я гордий тим, що міська влада демонструє, як потрібно крок за кроком завершувати розпочаті проекти. Це є яскравим прикладом для всіє України, як потрібно працювати відповідно до стандартів, якими нині живе цивілізований світ. Вінниччина завжди буда прикладом консолідованої спільної позиції продуктивної праці і знаходження шляхів вирішення проблем. Адже завдання влади, впершу чергу вирішення соціальних питань, одним із яких є транспортна розв’язка для жителів Вінниці" – підкреслив Анатолій Олійник.

За словами в. о. міського голови, секретаря міської ради Сергія Моргунова, масштабний для обласного центру проект розпочато у 2008 році. За цей час було продовжено вулицю Келецьку до Барського шосе та будівництво по ній трамвайної лінії від вулиці Квятека до автовокзалу "Західний", збудовано автомобільну дорогу на дві смуги та тротуари, перенесено теплотраси та газові мережі, облаштовано зливову каналізацію, виконано зовнішнє освітлення цієї ділянки, прокладено трамвайну лінію.

"Загальна вартість проекту, разом з продовженням дороги по Келецькій становить майже 80 мільйонів гривень, хоча кошторисна вартість була на рівні 87 мільйонів гривень. Безпосередньо на колію було витрачено 46,7 мільйона гривень (по державній програмі було виділено 30 мільйонів гривень у вигляді кредиту на 10 років", – наголосив Сергій Моргунов.

До речі, всього на новому маршруті з кінцевої Келецької до Барського шосе передбачені п’ять зупинок. На маршруті працюватимуть 22 трамваї – по шостому маршруту та 6 – на другому. Поки що трамвайні зупинки ще не до кінця обладнані навісами та лавочками. Це обіцяють зробити в наступному році.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА