10:19 26.05.2015

Фонд Янковського і "Молодість" у Каннах провели "Українську вечірку" з Олегом Скрипкою

3 хв читати
22 травня 2015 року, в рамках 68-го Каннського міжнародного кінофестивалю Фонд Ігоря Янковського і КМКФ "Молодість" провели "Українську вечірку" на честь українських кінематографістів на бульварі Круазетт. В рамках Каннського кінофестивалю Всеукраїнський благодійний Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" спільно з Київським міжнародним кінофестивалем "Молодість" організували та провели в ресторані Long Beach на бульварі Круазетт "Українську вечірку" на честь молодих кінематографістів. Прийом в Каннах, який Фонд Ігоря Янковського влаштовує третій рік поспіль, вже став доброю традицією кінофестивалю і його з нетерпінням чекають друзі Україна з усього світу. "Ми знаємо, на скільки багата наша земля талантами і робимо все можливе для того, щоб про це якомога більше дізналися у світі. Для цього ми надаємо можливість молодим режисерам, переможцям Національного конкурсу побувати на світових кінофестивалях, поспілкуватися з колегами з різних країн, зав'язати корисні знайомства у світі кіно. Сподіваємося, ці поїздки з часом втіляться в нових яскравих проектах. Крім того, за останні півроку ми успішно провели Дні українського кіно в Мюнхені та Парижі і плануємо продовжувати популяризувати українське кіно в інших містах Європи та світу", - зазначив Ігор Янковський, відкриваючи вечір. Цього року хедлайнером вечору був запрошений відомий не тільки в Україні, а й у Франції співак і композитор, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка. Спеціально для Каннського вечора він підготував програму, до якої ввійшли популярні українські пісні у його авторській обробці. Не втрималася від танців і почесна гостя прийому – народна артистка України Раїса Недашківська. Зарубіжні гості кінофестивалю особливо були вражені, коли на завершення вечора Олег Скрипка виконав національний гімн нашої країни і всі українці хором почали йому підспівувати, тримаючи руку на серці. "Такого ми ніколи не бачили на Каннських прийомах", - зазначали іноземці та бажали нашій країні миру і процвітання. Всього ж в цей вечір український прийом в Каннах зібрав понад 250 кінематографістів, вітчизняних і зарубіжних режисерів, продюсерів, акторів, представників дипломатичного корпусу та ділових кіл. Нагадаємо, що на нинішньому 68-му Каннському кінофестивалі українське кіно було представлене в професійних сегментах. В Short Film Corner цього року було представлено 15 українських стрічок. В рамках роботи Національного павільйону пройшла презентація 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю і ряду нових українських фільмів. Великий інтерес публіки викликав ринковий показ у Палаці фестивалів (Palais des Festivals) картини про війну "Полон" українського режисера Анатолія Матешко.
ВБФ Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна Тел.: +380 44 459 0304; Факс: +380 44 459 0305; E-mail: [email protected]
Для довідки Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" (www.iff-charity.org) є благодійною організацією, що на засадах добровільності об’єднала однодумців, які спрямовують свої зусилля на створення та реалізацію доброчинних культурологічних та освітніх проектів й програм в Україні. Мета ВБФ "Ініціатива заради майбутнього" - разом з однодумцями підтримувати талановиту творчу молодь, сприяти створенню у державі гуманного висококультурного суспільства. Всеукраїнський благодійний фонд "Ініціатива заради майбутнього" відкритий для співпраці з кожним, хто поділяє цілі та прагнення організації, та щиро бажає зробити свій власний внесок у загальнодержавну справу розвитку доброчинності в Україні.
Місія Місія ВБФ "Ініціатива заради майбутнього" - реалізація благодійних програм, проектів та акцій, націлених на підтримку і розвиток талановитої молоді, відкриття юних талантів і обдарувань у сфері мистецтва. Пошук і втілення найбільш ефективних рішень значущих соціальних проблем, застосування інноваційних підходів до розробки і реалізації програм Фонду, дозволяє досягти довгострокового і сталого позитивного ефекту. Фонд сповідує добрі традиції українського благодійництва, сприяє збереженню культурно-історичної спадщини, підтримує освіту, культуру і науку, сферу охорони здоров'я і вирішує значущі соціальні проблеми.
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА