16:17 02.09.2015

"Шустов" розвиває коньячну коктейльну культуру в Україні

3 хв читати
Слідуючи актуальним тенденціям на світовому коньячному ринку, коньячний бренд "Шустов" створює нові традиції споживання благородних напоїв. Довгий час вважалося, що коньяк не прийнятно змішувати з іншими інгредієнтами. Уперше ці засади було підірвано близько двох століть тому в США. Тоді відвідувачі американських барів почали додавати в коньяк трохи рому, щоб отримати коктейль з незвичайним смаком. З часом ця мода досягла Європи, в тому числі і Франції – батьківщини коньяку. Сьогодні французи люблять експериментувати і пити коньяк з соками, настоянками, сиропами. Бар-менеджер Олег Якобенко зазначає, що коньяк – не найпоширеніша тема в світовій міксології, хоча і дуже благодатна. Експерт зазначає, що коньяки різних років витримки значно розширюють поле для творчості. Сьогодні Олег Якобенко демонструє свої напрацювання в цій сфері у виїзному барі "Шустов" на Фестивалях вуличної їжі. Основу коньячної карти складають твісти, тобто інтерпретації знаменитих класичних коктейлів, а також fresh market mixology. "Ми робимо наголос на hand-made, самі настоюємо коньяк на червоних ягодах, виготовляємо в домашніх умовах настоянки і сиропи для коктейлів", – зазначає Олег. Коктейльна карта коньячного бару "Шустов" складена так, щоб задіяти різні смакові рецептори. Відвідувачі можуть спробувати один з шести авторських коктейлів. Найпопулярніша позиція в коньячному барі – Brandy Fix з коньяком "Шустов", соком лайма, ананасовим сиропом, сиропом Демерара і лікером Chartreuse, в міру солодкий і з кислинкою. У якості ідеального аперитиву тут рекомендують Berry Sour з коньяком "Шустов" на червоних ягодах, лимонним фрешем, білком і біттером Ангостура. Чоловікам в барі радять спробувати Metropolitan – це варіація популярного "Манхеттена" на основі коньяку "Шустов", Cinzano 1757, сиропу і біттера Ангостура. У Chocolate biscuit, окрім коньяку, додають кавовий і какао-лікери, в Horse's Neck – імбирний ель і біттер Ангостура. Також в меню є багатокомпонентний коктейль Brandy Crusta – до коньяку в ньому додають ще п'ять інгредієнтів, в тому числі Orange Curacao, Maraschino, апельсиновий біттер. Продегустувати авторські коктейлі від коньячного бару "Шустов" можна буде на черговому Фестивалі вуличної їжі, який відбудеться 11-13 вересня. А поки що спробувати себе в ролі автора коньячних коктейлів може кожен бажаючий – взявши участь у проекті "Шустов DJ BAR" на DJ FM. Слухачам радіостанції пропонують надсилати в редакцію рецепти своїх коктейлів на основі шустівських коньяків. Рецепти зачитуються в ефірі п'ятничного вечірнього шоу, а автори найкращих міксів отримують призи від бренду "Шустов". "Розвиваючи коньячну коктейльну культуру, ми створюємо нові традиції, – зазначає Жанна Нікітіна, керівник коньячного напрямку холдингу Global Spirits (ТМ "Шустов"). – Ми прагнемо зробити такий традиційний напій як коньяк зрозумілим і цікавим широкій аудиторії. І, звичайно ж, подарувати неймовірні смакові враження шанувальникам справжніх коньяків". НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я
РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА