17:59 28.04.2016

Великі та середні підприємства Вінниччини за минулий рік отримали рекордну суму прибутку – 4,8 мільярди гривень

1 хв читати

Незважаючи на зовнішні та внутрішні виклики ефективність фінансово-господарської діяльності великого та середнього бізнесу Вінницької області значно покращилась.

Як відзначає голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій минулий фінансовий рік став результативним для діяльності великих та середніх підприємств області. Їх прибуток склав 4,8 млрд.грн., що більш ніж в 12 разів більше досягнутого ними обсягу прибутків у 2014 році. Прибутково спрацювали 78% підприємств, обсяг їх прибутку зріс в 2 рази, або на 3,8 млрд.грн. і склав 7,5 млрд.грн.

Левову частку прибутків отримали підприємства сільського, лісового та рибного господарства, які спрацювали із позитивним фінансовим результатом у сумі 4,3 млрд.грн. прибутку. Питома вага прибуткових підприємств склала 87%, ними одержано майже 5,7 млрд.грн прибутків. Найкраще, за словами Валерія Коровія, спрацювали сільськогосподарські підприємства – ними отримано майже стовідсоткові суми прибутку прибуткових підприємств зазначених видів діяльності.

Значно покращили результати діяльності промислові підприємства, які спрацювали в цілому із прибуткомна суму 562,5 млн. грн., тоді як у 2014 році було отримано негативний фінансовий результат - 12,5 млн.грн. збитку.

Таким чином, прибутково спрацювали підприємства промисловості майже всіх видів діяльності.

Серед підприємств непромислових видів економічної діяльності на покращання фінансового результату вплинула прибуткова в цілому діяльність підприємств оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів, будівництва, інформації та телекомунікації і інші.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА