14:44 01.07.2016

Прикарпатські газовики удосконалили навички ліквідації надзвичайної ситуації

2 хв читати

Надзвичайна ситуація, щоправда імітована працівниками газового господарства, трапилася в Богородчанах по вулиці Тихій,12. У багатоквартирному житловому будинку відбулася умовна загазованість підвального приміщення.

Відповідний виклик о 9.00 год. надійшов на адресу аварійно-диспетчерської служби "104". Диспетчер одразу ж передав інформацію усім бригадам оперативного реагування. За лічені хвилини усі служби прибули на місце подій.

Згідно навчальної програми, відбулося порушення цілісності підземного газопроводу, газ через грунт і підземні комунікації потрапив в підвальне приміщення будинку. При досягненні великої концентрації газу, вмикання чи вимикання електроосвітлення може призвести до вибуху. Тож газовики спільно з працівниками екстрених служб одразу ж приступили до аварійно-рятувальних робіт з ліквідації наслідків загазованості підвалу: було проведено роботи по припиненню подачі газу на будинок та пошуку місця витоку палива. Паралельно вжито заходи щодо захисту жильців будинку та їх майна. Загалом локалізація та ліквідація надзвичайної ситуації тривала 2 години.

"Такі навчання допомагають підвищити рівень професійної готовності бригад "104" до можливого виникнення надзвичайних ситуацій в житті: дозволяють ще раз відпрацювати порядок наших дій та механізмів взаємодії з іншими службами. Адже в умовах необхідності екстреного реагування, ефективність дій залежить саме від оперативності та відпрацьованої взаємодії", – розповідає головний інженер Богородчанського УЕГГ Тарас Гедзик.

В липні відпрацювати навички ліквідації надзвичайної ситуації спільно з іншими бригадами оперативного реагування, газовики запланували в м. Надвірна.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА