12:23 27.07.2016

Мешканці Харківщини особисто відповідають за справність димоходів

2 хв читати

З початку року в оселях мешканців Харківської області встановлено більше 120 фактів несправності роботи димарів, втручань в їх роботу та відсутності тяги. Перевірку, ремонт димоходів та вентиляційних каналів проводять спеціалізовані організації, які мають відповідний дозвіл Держпраці на проведення таких робіт. Споживачі їх часто називають «пічниками». Користувачі газу і балансоутримувачі будинків відповідають за безпечну експлуатацію, обслуговування димових та вентиляційних каналів.

З початку року в Харківській області при використанні газу в побуті постраждало 11 чоловік. У більшості випадків – смертельно. Чадний газ – найпоширеніша причина надзвичайних ситуацій. А несправні димарі та вентканали провокують скупчення у приміщенні небезпечної отрути.

Терміни перевірки справного стану димарів і вентканалів визначені п. 6.8. Правил безпеки систем газопостачання. Результати перевірки оформлюються актом. Один примірник якого передається в газову компанію. Якщо під час перевірки виявлена несправність, представник «пічників» інформує споживача про заборону користування газом та негайно надає ПАТ «Харківгаз» відповідний акт перевірки для припинення газопостачання.

«Перевірку роботи димоходів та вентканалів проводить не газова компанія, а спеціалізована організація, яка має державний дозвіл на ці види робіт. Споживач забезпечує проведення цієї перевірки. Користуватись газом можливо лише при справному димоході і вентканалі. Це одна з умов, що гарантує безпеку споживачу і його родині», - зазначив директор технічний ПАТ «Харківгаз» Дмитро Сдобнов.

Після припинення газопостачання через несправний димохід або вентканал, споживач і балансоутримувач будинку за допомогою «пічників» проводять необхідні ремонтні роботи. Після цього акт о придатності димаря надається в газову компанію. ПАТ «Харківгаз» відновлює газопостачання виключно за наявності у споживача такого акту.

ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА