15:21 13.01.2017

ПАТ "Вінницягаз" нагадує споживачам про небезпеку отруєння чадним газом взимку

3 хв читати

У зимовий період ймовірність отруєння чадним газом при користуванні опалювальними газовими приладами істотно зростає. Різкі зміни кліматичних умов можуть стати причиною нестабільної роботи газових приладів з відводом продуктів згорання в димохід.

ПАТ "Вінницягаз" застерігає усіх споживачів природного газу на Вінниччині, що у зв’язку із істотним потеплінням після тривалих морозів зростає ймовірність виникнення зворотної тяги у тих помешканнях, де встановлено обладнання із відводом продуктів згорання у димоходи. Використання побутових газових приладів при різких перепадах тиску, зниженні температури повітря, сильних поривах вітру і рясних опадах вимагає постійного контролю наявності тяги в димових каналах, в тому числі і при роботі опалювальних газових приладів в нічний час. Не допускається використання морально застарілих, несправних, які не мають автоматики безпеки опалювальних та водогрійних газових приладів, газопальникових пристроїв, так як це призводить не тільки до завищення обсягів газоспоживання, а й до зниження рівня безпеки.

ПАТ "Вінницягаз" нагадує споживачам, що працівники газової компанії можуть лише перевіряти наявність тяги у їхніх помешканнях. Що ж стосується перевірки стану димових та вентиляційних каналів, то цим займаються сторонні організації, які мають відповідну ліцензію на ведення таких робіт.

Опалення житлових приміщень побутовими газовими плитами супроводжується утворенням смертельно небезпечного для організму людини чадного газу (оксиду вуглецю), наявність якого в приміщенні неможливо визначити через відсутність кольору і запаху. Саме тому неприпустимим є використання, в тому числі, витяжок із примусовим спонуканням у будинках та квартирах, де встановлено обладнання із відводом продуктів згорання у димохід.

При сильних морозах і снігопадах власникам газифікованих житлових будинків, квартир рекомендується постійно проводити огляд оголовків димових та вентиляційних каналів (ДВК), очищати їх від снігу та льоду, а чергову (планову) перевірку і очистку каналів фахівцями (з оформленням акту придатності ДВК до експлуатації) забезпечувати у визначені Законодавством терміни. Експлуатація димових каналів, оснащених шибером (заслінкою), при користуванні побутовими газовими приладами не допускається.

Варто пам’ятати, що приміщення із металопластиковими вікнами потрібно регулярно провітрювати, адже через герметичність таких помешкань також підвищується ризик отруєння.

Якщо ваш газовий прилад працює з перебоями, обов'язково викличте фахівців, звернувшись до газової компанії. Якщо ж ви відчули запах газу, потрібно терміново телефонувати до аварійно-диспетчерської служби ПАТ "Вінницягаз" за телефоном 104, яка працює цілодобово і без вихідних.

"Вінницягаз" звертається до всіх споживачів газу в області: природний газ - це не тільки товар першої необхідності, але і джерело підвищеної небезпеки. Тому в ситуації, коли мова йде про безпеку людей, компроміси неприпустимі. Ми закликаємо всіх споживачів до співпраці, при наявності технічних порушень рекомендуємо їх усунути, не піддаючи ризику не тільки власне здоров'я і життя, а й безпеку своїх сусідів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА