14:18 18.01.2017

ПАТ "Дніпропетровськгаз" попереджає: в холоди та свята почастішали нещасні випадки

3 хв читати

Фахівці ПАТ "Дніпропетровськгаз" нагадують споживачам про чотири головні правила безпечного використання газу в побуті. Адже нехтування безпекою в поводжені з газом у побуті призвело до 4 нещасних випадків на Дніпропетровщині.

За даними Держпраці з початку 2017 року на території Дніпропетровської області значно почастішали порушення правил використанням газу в побуті. Так, за перші два тижні поточного року зареєстровано та проводяться технічні розслідування 4 нещасних випадків по області.

У м. Дніпрі 1 та 16 січня цього року постраждало 4 особи, одна з яких отримала смертельне отруєння чадним газом, інші – термічні опіки. Ще 2 нещасних випадки сталося у м. П’ятихатки (8 січня) та м. Кам’янське (16 січня), в наслідок чого померло 2 людини.

Як показує статистика, основною причиною нещасних випадків є ігнорування правил безпеки та самовільне втручання у систему газопостачання. Нині, коли температура повітря знижується, характерним явищем стає відсутність тяги або наявність зворотної тяги в димових та вентиляційних каналах житлових будинків. У результаті продукти згорання природного газу не викидаються через димохід, а надходять у приміщення, де встановлений газовий прилад.

При неповному згоранні газу утворюється дуже токсичний газ – оксид вуглецю (чадний газ), смертельно небезпечний для людини. Для запобігання його утворення необхідно:

1. Своєчасно регулювати газові пальники – полум’я повинно бути синього або фіолетового кольору. Жовте полум’я – це ознака неповного згорання газу, тому необхідно відрегулювати подачу повітря в пальник.

2. Використовувати газові прилади тільки при наявності тяги в димоходах та виконанні щорічної прочистки димових та вентиляційних каналів.

3. Вмикати газові прилади при відчиненій кватирці або встановленому на провітрювання вікні.

4. Експлуатувати газові прилади тільки зі справною автоматикою безпеки.

"Недопущення виникнення аварійних ситуацій, у більшості випадків, залежить від людського фактору, - коментує технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Тетяна Бузовська. - Адже суворе дотримання правил безпеки використання газу у побуті допоможе попередити трагічні випадки. З початком зимової пори необхідно бути особливо обережними під час користування газом у побуті".

Якби усі господарі будинків та квартир звертались для виконання монтажу і підключення газового обладнання до спеціалізованих організацій, які мають діючі дозволи та ліцензії на виконання робіт на об’єктах підвищеної небезпеки, нещасних випадків можна було б уникнути.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області (крім м Дніпро і м. Кривий Ріг) і посідає друге місце з транспортування природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 1,8 мільярдів кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. ПАТ "Дніпропетровськгаз" - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА