14:41 18.01.2017

ПАТ "Харківгаз" інформує: Дирекція розвитку інфраструктури території несанкціоновано використала понад 7,2 млн. кубометрів газу

2 хв читати

Протягом грудня 2016 року та січня 2017 року котельні Дирекції розвитку інфраструктури території (ДРІТ) несанкціоновано використали з газорозподільних мереж понад 7,2 млн. м куб. газу.

Постачальником природного газу для теплових компаній є НАК "Нафтогаз України". ПАТ "Харківгаз" лише транспортує газ від цього постачальника до тепловиків. Протягом останніх 2-х місяців "Нафтогаз" не виділяв номінації (обсяги газу) для транспортування на адресу Дирекції розвитку інфраструктури території, через борги цієї компанії. Проте котельні "ДРІТ" продовжували несанкціоновано відбирати державний енергоресурс з мереж.

Відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем, у разі відсутності номінації від постачальника, ПАТ "Харківгаз" зобов’язане припинити розподіл природного газу котельням тепломереж.

"Ситуація коли "Нафтогаз" не виділяє обсяги газу тепловикам для населення, а тепловики несанкціоновано використовують енергоресурс залишає без опалення взимку значну кількість споживачів. Але навіть в таким умовах, фахівці ПАТ "Харківгаз" не мають права порушувати умови чинного законодавства і зобов’язані відключити котельні тепломереж", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

Внаслідок несанкціонованого споживання палива тепломережами, ПАТ "Харківгаз" вже отримало вимогу від ПАТ "Укртрансгаз" оплатити використаний котельнями в грудні 2016 року газ на суму понад 50 млн. гривень.

Сплата значних коштів, що не надійшли ПАТ "Харківгаз" та не закладені в тариф, може призвести до дестабілізації роботи компанії, зриву виконання регламентних робіт, необхідних для безаварійного забезпечення паливом всіх споживачів.

Щоб опалювальний сезон для всіх споживачів не закінчився в період холодів, ПАТ "Харківгаз", згідно законодавства, вимушено відключає котельні Дирекції розвитку інфраструктури території. Проте підприємство все ж сподівається на врегулювання взаємовідносин між "Нафтогазом" та тепловою компанією на користь мешканців Харківської області.

ПАТ "Харківгаз" здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800 млн. м. куб. природного газу. ПАТ "Харківгаз" забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА