14:25 17.03.2017

ТПП України допоможе українським підприємствам відкрити нові ринки в Туреччині

3 хв читати

Торгово-промислова палата України націлена допомогти українським бізнесменам суттєво збільшити товарообіг із Туреччиною вже найближчими роками. Про це президент Палати Геннадій Чижиков заявив під час Українсько-турецького бізнес-форуму, який пройшов у рамках офіційного візиту української делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом до Турецької Республіки.

«Український експорт до Туреччини за останні 3 роки знизився майже на 70%. Такий рівень торговельно-економічних відносин нас не може задовольняти. Україна намагається розширити асортимент свого експорту до Туреччини за рахунок збільшення продажу товарів з високою доданою вартістю. Для цього нам потрібно здійснити реструктуризацію української промисловості, розширити виробництво більш високотехнологічної та інноваційної продукції, створити сучасні конкурентоспроможні виробництва в Україні. ТПП намагається якомога ширше залучити до цього процесу малі та середні підприємства. Ми запрошуємо турецький бізнес взяти участь в цьому процесі, оскільки турецькі бізнесмени мають значний досвід розвитку малого та середнього бізнесу та успішного виходу на ринки ЄС. Досвід Туреччини у досягненні прогресу в розвитку економіки останніми десятиріччями може бути дуже корисним для українських підприємців», - сказав у своєму виступі президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Туреччина входить до числа країн, співробітництво з якими на рівні Палат розвивається найбільш динамічно. Уже більше 25 років успішно працює Українсько-турецька ділова рада, створена на базі Угоди про співробітництво між ТПП України та Зовнішньоекономічною комісією Туреччини (DEIK). Рада надає практичну допомогу бізнесменам у пошуку партнерів в галузі торгівлі, виробничої кооперації, залученні інвестицій, забезпечує інформаційне обслуговування стосовно законодавства, що регулює зовнішню торгівлю в обох країнах та зміни до нього, розповсюджує комерційні пропозиції підприємств та фірм, проводить бізнес-форуми, конференції та щорічні засідання за участю українських та турецьких підприємств.

Туреччина традиційно є одним з найважливіших торговельних партнерів України, одним з головних ринків для наших експортних товарів, вікном до ринків інших країн Близького Сходу та Африки. Україна і Туреччина мають потужний потенціал і можливості для співпраці, починаючи від надр і завершуючи космічними технологіями, можуть ефективно розвивати співробітництво у сферах енергетики, агропромислового комплексу, машинобудування, літакобудування. Перспективним проектом може стати й створення в Україні, за прикладом Туреччини технопарку, який розкриє весь потенціал української науки і технологій.

На 2017 рік на порядку денному України та Туреччини стоять три важливі завдання: підписання Угоди про вільну торгівлю, оновленої Угоди про взаємне сприяння та захист інвестицій та Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на дохід і майно. Крім того, керівництво країн ставить за мету збільшити обсяг товарообороту України та Туреччини до 20 млрд доларів порівняно з більше 3 млрд доларів у 2016 році.

Прес-служба ТПП України,

[email protected];

279 18 99.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА