14:22 27.03.2017

Заощаджуйте правильно: як порівнювати ціни в інтернеті

3 хв читати

Онлайн-покупки дозволяють заощадити час, зусилля та гроші, але швидко купити потрібний товар часом буває непросто. Інколи складається враження, що надзвичайно низькі ціни в інтернет-магазинах залишилися в минулому, а зараз заощадити кошти шляхом купівлі потрібного товару онлайн вже нереально. Але це не так: хоч розрекламовані магазини з широкою аудиторією і встановлюють ціни не нижче, а то і вище середньоринкових — заощаджувати можливо.

Знайти, де купити потрібний товар вигідно, буває нелегко. Але не обов’язково відкривати десятки сторінок різних магазинів, щоб знайти привабливішу пропозицію. Порівняння цін в інтернет-магазинах на http://price.ua/ реалізовано таким чином, щоб ви не витрачали час та зусилля марно. Пропозиції від продавців вашого міста, регіону чи всієї України, в залежності від вашого вибору, подаються на сторінці обраного товару у вигляді списку. Вам залишається лише обрати найцікавішу. Але є ще декілька моментів, які треба враховувати для максимально ефективного заощадження.

Шукайте реальні ціни
Під час проведення дослідів, що полягають в багаторазовому вимірюванні якихось параметрів, фізики не враховують найменший і найбільший результати вимірів. Аналогічним чином інколи корисно діяти і при виборі товару. Якщо ціна на товар в одному (серед багатьох) значно нижча — не треба поспішати робити замовлення. В даному випадку мова йде не про ситуації, коли різниця складає 10-15%, а про відмінності на десятки відсотків, чи навіть в рази. Якщо товар, який в середньому коштує тисячу гривень (плюс-мінус 50-100 грн), то пропозиція придбати його за 300 — може виявитися або помилкою магазину, або спробою продати під виглядом одної речі іншу (наприклад, замість оригінальної запчастини — копію посередньої якості).

Аналізуйте відгуки та враження
Якщо ви бажаєте купити товар за найнижчою ціною серед запропонованих, рекомендується уважно ознайомитися з відгуками тих, хто вже його придбав. На тому ж price.ua реалізовано зручну систему відгуків та оцінок користувачів як для товарів, так і магазинів. Уважно переглядаючи їх, ви знайдете речі високої якості та зможете обрати магазин із гарним обслуговуванням.

Обирайте магазини, що пропонують післяплату
Якщо ви побоюєтеся купувати «кота в мішку» і не бажаєте наперед сплачувати за товар, який не побачили на власні очі — обирайте магазини, що мають пункт видачі в вашому місті або здійснюють відправлення замовлень без передплати. В такому випадку ви зможете уважно розгледіти покупку в пункті видачі, відділенні перевізника чи у кур’єра, і лише якщо замовлення повністю відповідає вашим вимогам — прийняти його та сплатити вартість товару.

Уточнюйте строки та умови доставки
Шукаючи товари в магазинах, що не мають офісу в вашому місті та здійснюють відправку товару логістичними службами, звертайте увагу на вартість та термін доставки. Деякі магазини укладають договори з транспортними службами і тому пропонують клієнтам більш вигідні умови. Наприклад, якщо ви замовляєте невеликий товар з оплатою в відділенні чи кур’єру — в одному магазині (який співпрацює з ТС) ви можете заплатити лише 30-50 гривень за транспортування, а в іншому (що обслуговується перевізником на загальних умовах) — сплатите додатково ще і за переказ коштів. Якщо покупка має порівняно низку ціну (кілька сотень гривень) — то переплата в кількадесят гривень в такому випадку є суттєвою.

Знайомтеся з умовами гарантії
Одним зі способів знизити вартість товару для продавця є обмеження умов гарантійного обслуговування. Скорочення його терміну чи переліку гарантійних випадків дає змогу зменшити ціну, але така економія може згодом вилитися в додаткові витрати для вас. Якщо ви зацікавлені в тривалому гарантійному терміні — не варто заощаджувати на ньому декілька десятків гривень. Але якщо специфіка умов використання товару призводить до ануляції гарантії, або ж виріб відноситься до таких, що зазвичай не виходять з ладу при відсутності браку — переплата за тривалий гарантійний термін може не мати ніякого сенсу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА