15:52 27.03.2017

До кінця 2017 року ПАТ "Рівнегаз" завершить програму із встановлення безкоштовних лічильників

2 хв читати

На сьогодні у Рівненській області природний газ обліковується у 95% споживачів. До кінця року, ПАТ "Рівнегаз" планує забезпечити облік блакитного палива у всіх споживачів Рівненщини.

Відповідно до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", із 1 січня 2018 року постачати блакитне паливо споживачам дозволяється лише за умови його обліку. У зв’язку з цим, на третьому етапі виконання Закону, державний регулятор галузі НКРЕКП прийняв рішення встановлювати у споживачів, які використовують лише газові плити, будинкові лічильники.

На виконання такого рішення, впродовж 2016 року, ПАТ "Рівнегаз" за кошт своєї інвестиційної програми встановив майже 85% від передбачених загальнобудинкових лічильників. До кінця цього року, компанія планує оснастити такими приладами трохи менше 50 будинків, що дозволить повністю забезпечити в області облік природного газу.

"Для забезпечення у споживачів обліку газу, українське законодавство дозволяє використовувати як індивідуальні, так будинкові прилади. На сьогодні із запланованих на Рівненщині 284 загальнобудинкових лічильників уже встановлено 242 прилади. Це дозволяє значно пришвидшити процес, покрити до кінця року обліком усіх споживачів регіону та забезпечити їм змогу надалі стабільно споживати природний газ", - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

Водночас, споживачів, які перешкоджають встановленню безкоштовних будинкових лічильників, законодавство зобов’язує переводити на граничні норми споживання. Після складання у присутності представників державного регулятора відповідного акту про відмову від лічильника, місячне нарахування за газ для тих, хто має газову плиту та централізоване гаряче водопостачання становитиме 9,8 кубометрів на особу. Якщо встановлена газова плита у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача –18,3 кубометрів на особу. Натомість із 2018 року згідно із чинним законодавством ПАТ "Рівнегаз" буде зобов’язане припинити транспортувати природний газ споживачам, які не мають лічильників.

Додамо, перші платіжки за показаннями загальнобудинкових лічильників споживачі із багатоквартирних будинків отримали у березні. Умови нарахування обсягу спожитого газу на підставі таких лічильників визначені Порядком проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання, в умовах використання загальнобудинкового вузла обліку, затвердженим Постановою КМУ № 620 від 16.05.2002 року (з доповненнями).

ПАТ "Рівнегаз" займається розподілом природного газу. У 2016 році підприємство протранспортувало 506,2 млн.м.куб. блакитного палива. Природним газом на Рівненщині користується понад 256 тисяч сімей та близько 3 тис. юридичних осіб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА