17:15 12.04.2017

Валерій Коровій зустрівся з представниками ЄБРР, які вивчають інвестиційний клімат Вінниччини

2 хв читати

Сьогодні,12 квітня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав ПАТ "Вінницький олійножировий комбінат", де зустрівся із керуючим директором Європейського банку реконструкції та розвитку у країнах Східної Європи та Кавказу Франсісом Маліжем та директором представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунером.

«Ця зустріч насправді – довгоочікувана подія,- підкреслив Валерій Коровій,- Сьогодні на Вінниччину завітало вище керівництво Європейського банку реконструкції та розвитку. Протягом тривалого часу ми намагались запросити представників ЄБРР до діалогу і презентувати Вінницьку область, оскільки нині ситуація в інвестиційній сфері досить непроста, є великий брак інвестиційних кредитних ресурсів. Для нас дуже важливо показати позитивний приклад успішної реалізації проекту і підтримати групу компаній "Віойл" для залучення досить потужних фінансових ресурсів».

Наразі, за словами голови ОДА, Вінниччина сьогодні працює не лише із ЄБРР, але й із Європейським інвестиційним банком. Зокрема, обласна Рада і обласна державна адміністрація протягом останніх двох років ведуть перемовини з приводу фінансування будівництва обласного кардіологічного центру, а також спільно готують пакет документів для надання фінансування на ремонт злітної смуги Вінницького аеропорту в Гавришівці.

«Інвестиційні банки і фонди вкрай обережно ставляться до кредитування в Україні,де є великі ризики – несприятлива суспільно-політична ситуація. Тож наші партнери з ЄБРР мають сьогодні на прикладі компанії "Віойл" на власні очі побачит, якими вдалими можуть бути інвестиційні проекти, як місцева влада сприяє залученню інвестицій у бізнес. Важливо показати реальні кроки у напрямку протидії корупційним проявам, оскільки сьогодні у ставленні до України – це є питанням №1.Отримання кредиту від ЄБРР – дуже складний процес: ті вимоги, які ставлять міжнародні фінансові інституції,є новими для українського менеджменту, а сама процедура - дуже затяжна. Але разом із тим, якщо вже починається реалізація проекту, то фінансування надходить дуже швидко і будівництво просувається значними темпами»,- підкреслив Валерій Коровій.

Промислова групи "Віойл" є найбільшим виробником та експортером соняшникової олії в Україні. Вона об'єднує два масложирових комбінати - Вінницький і Чернівецький. До неї також входять мережа хлібоприймальних підприємств, елеватори, торговельні представництва.

Європейський банк реконструкції і розвитку вже співпрацює із промисловою групою “Віойл” , надавши синдикований кредит на 40 мільйонів доларів. Частина коштів призначена для фінансування місцевих сільгоспвиробників, які постачатимуть підприємству сировину. Інша - для поповнення оборотного капіталу "Віойл".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА