17:26 12.04.2017

У 2016 році ПАТ "Дніпрогаз" безкоштовно повірило понад 11 тисяч лічильників газу

2 хв читати

ПАТ "Дніпрогаз" спільно з представниками ДП "Дніпростандартметрологія" за минулий рік провело безкоштовну повірку понад 11 тисяч побутових лічильників газу. Така процедура, передбачена нормами чинного законодавства, дозволяє споживачам отримати достовірний облік природного газу та забезпечує нарахування за коректні обсяги використаного ресурсу.

За результатами повірки лічильників у 2016 році приблизно 27% приладів були визнані державними повірниками такими, що непридатні до подальшого використання. Серед основних причин – зношеність механізмів лічильника за час його експлуатації, що впливає на коректність подальшого вимірювання обсягу спожитого газу. Окрім того, під час повірки фахівці виявили понад 130 фактів втручань в роботу приладів обліку для зменшення показань відлікового механізму.

"На справність роботи лічильника можуть впливати різні фактори. Наприклад, термін експлуатації, за який зношуються механізми приладу, сторонні втручання в його роботу, а також не належні умови експлуатації. Тому справність лічильника необхідно перевіряти кожні 5-8 років. Щоб лічильник обліковував газ коректно, споживач також може стежити за терміном та необхідністю його повірки, а при наявності нарікань на роботу приладу звертатись до сервісного центру повірки побутових лічильників газу ПАТ "Дніпрогаз", - розповів комерційний директор компанії Павло Іотов.

Він також застеріг споживачів від втручань у роботу лічильника. Адже під час повірки фахівці легко розпізнають такі факти. Про них свідчать механічні пошкодження на відліковому механізмі, відмінність пломб на лічильнику від пломб заводу-виробника та ін.

У разі виявлення факту втручання у лічильник спеціалістами підприємства складається відповідний акт про порушення, а споживачу припиняється постачання газу та стягуються заподіяні державі збитки. Розрахунок суми збитків здійснюється відповідно до вимог Кодексу газорозподільних мереж.

З початку 2017 року перевірку на відповідність вимірювальним характеристикам пройшли 3,2 тис. приладів обліку. Для споживача періодична повірка та технічне обслуговування, пов'язане з такою повіркою, проводяться безкоштовно. У період відсутності лічильника оплата за газ нараховується за середніми показниками обсягів споживання в аналогічному періоді минулого року.

ПАТ "Дніпрогаз" забезпечує природним газом місто Дніпро та Дніпропетровський район. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тисяч км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тисяч побутових споживачів, 3,7 тисяч промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА