17:28 12.04.2017

ПАТ "Рівнегаз" завершив 2016 рік зі збитком у 11,5 млн. грн.

2 хв читати

11 квітня 2017 року відбулися чергові збори акціонерів ПАТ "Рівнегаз" на яких затвердили річний звіт та баланс компанії за минулий рік, а також напрямки подальшого розвитку. На думку акціонерів, в умовах зростання заборгованості населення за газ та зношеності газових мереж, компанія повинна зосередити роботу на покращенні рівня розрахунків та обслуговуванні газорозподільної системи регіону.

На чергових зборах акціонерів компанії були присутні акціонери, які володіють 99% голосуючих акцій. Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2016 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс. Так, у 2016 році чистий збиток компанії сягнув 11,5 млн грн. Для порівняння, збиток "Рівнегаз" у 2015 рік становив 83 млн. грн. Такі фінансові показники пов’язані з тим, що тарифна виручка компанії залежить від обсягів споживання блакитного палива. Тому, сума збитків в минулому році, передусім зменшилася через незначне зростання використаного газу в регіоні. Однак, основний приріст у споживанні відбувся серед побутових споживачів і лише за рахунок чинної системи субсидії. Це означає, що 40% коштів, які підприємство отримує за послуги розподілу газу від населення, становлять не грошові надходження, а всього лиш паперові взаєморозрахунки, за які неможливо закупити матеріали, пальне чи обладнання.

"Незважаючи складний економічний стан, "Рівнегаз" виконав усі взяті на себе зобов’язання щодо обслуговування газотранспортної системи області. У 2016 році компанія інвестувала 32,4 млн. грн. у підтримку робочого стану газових мереж. Основними напрямками інвестування були заміна і капремонт газопроводів, а також встановлення безкоштовних лічильників газу для населення", - розповів директор технічний ПАТ "Рівнегаз" Олескандр Ганжа.

Під час зборів акціонери затвердили звіти Наглядової ради, Ревізійної комісії та Правління, обрали новий склад Наглядової ради та Ревізійної комісії. Окрім того, вони визначили основні напрямки розвитку компанії на 2017 рік, головними з яких є: робота над покращенням рівня розрахунків споживачів, виконання інвестиційної програми, ремонт та модернізація газових мереж, підвищення безпеки систем газопостачання за рахунок впровадження сучасних технологій.

За минулий рік загальна протяжність газопроводів на Рівненщині зросла лише на 8 км, було прийнято в експлуатацію понад 2,2 тис. газифікованих будинків. Загальна протяжність розподільчих газопроводів та дворових вводів, що обслуговує ПАТ "Рівнегаз" складає більше як 10 тис. км. Всього "Рівнегаз" обслуговує 258,4 тис. споживачів області.

Основними акціонерами ПАТ "Рівнегаз", відповідно до реєстру власників цінних паперів, є ПрАТ "Газтек" – 47,75%, НАК "Нафтогаз України" – 25%, Матерон Лімітед (MATHERON LIMITED) – 24,8%.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА