14:45 20.04.2017

Вінничани в Чеській Республіці підписали договір про розвиток торговельно-економічного, науково-технічного і гуманітарного співробітництва

2 хв читати

19 квітня 2017 року в м.Ліберець, Чеська Республіка, в присутності Надзвичайного і Повноважного Посла України в Чеській Республіці, відбулось урочисте підписання Угоди щодо розвитку торговельно-економічного, науково-технічного і гуманітарного співробітництва між Вінницька Обласна Державна Адміністрація та Ліберецьким краєм Чеської Республіки.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив: "Це насправді історичний момент коли Вінницька область та Ліберецький край започатковують співпрацю та дружні стосунки в усіх сферах соціально-економічного розвитку. Ми йшли до цієї угоди 2 непростих роки. Я впевнений, що це початок великої справи".

"Вінницька область є надзвичайно цікавою для співробітництва з Ліберецьким краєм, а особливо вирізняється серйозним економічним потенціалом та реальними намірами щодо реалізації Угоди. Це перша міжрегіональна угода краю, яка розрахована на здійснення проектів у економічній, соціально-гуманітарній, науковій та культурній сферах і може слугувати прикладом для багатьох інших регіонів"- зазначив гетьман Ліберецького краю Мартін Пута.

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Чеській Республіці Євген Перебийніс зазначив, що це перша офіційна міжрегіональна угода про співпрацю в його каденції, та висловив впевненість в безумовній користі реалізації Угоди, як для жителів Вінниччини,так і для мешканців Ліберецького краю.

В рамках візиту делегація Вінницької області зустрілась зі старостами міст та сіл Ліберецького краю та поспілкувалась на тему децентралізації. Чеські колеги поділились досвідом впровадження даної реформи у Чехії, яка визнана однією з найвдаліших в Європі. В ході дискусії представники чеської сторони поділилися своїм досвідом реалізації адміністративної реформи і в той же час застерегли українських колег від певних помилок в процесі створення об'єднаних територіальнх громад.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА