11:04 13.06.2017

Американська торговельна палата в Україні закликає Парламент прийняти Законопроект №2431 про захист економічної конкуренції

2 хв читати

Американська торговельна палата в Україні (далі - Палата) закликає Верховну Раду України (ВРУ) до винесення на розгляд та якнайшвидшого прийняття проекту Закону №2431 "Про внесення змін до законодавства про захист економічної конкуренції щодо визначення органами Антимонопольного комітету України розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції" (далі – Законопроект), який був прийнятий у першому читанні ще 12 листопада 2015 року, а 26 січня 2016 року був переданий на повторне друге читання.

Палата вже довгий час підтримує зазначений Законопроект, який, перш за все, спрямований на надання можливості суб’єктам господарювання отримати незалежний судовий перегляд штрафів, накладених органами Антимонопольного комітету України. Положення проекту Закону відображають зобов’язання, передбачене статтею 255 Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, відповідно до якої кожна Сторона має забезпечити, щоб суд або інша незалежна судова установа, визначена законодавством цієї Сторони, встановлювала або, на вимогу особи, переглядала будь-які такі санкції чи зобов’язання.

Підкреслюємо, що текст Законопроекту до повторного другого читання було затверджено ще 1 червня 2016 р., а 1 липня 2016 р. Законопроект був завізований Головним юридичним управлінням Верховної Ради України без зауважень як такий, що може бути прийнятий у другому читанні та в цілому як Закон.

Зважаючи на це, Палата закликає ВРУ ініціювати винесення проекту Закону на розгляд на найближчому пленарному засіданні на повторне друге читання та скоріше прийняти його в цілому для усунення подальших затримок у проведенні антимонопольної реформи.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА