16:28 21.06.2017

На Франківщині майже 35 км розподільних газопроводів потребують заміни

2 хв читати

До кінця року ПАТ “Івано-Франківськгаз" планує замінити 33,5 км розподільних газопроводів, більшість з яких експлуатуються понад 40 років і є замортизованими. На це підприємству потрібно понад 11 млн. грн.

Для забезпечення газом у цілодобовому режимі понад 400 тис. прикарпатців , фахівці газорозподільної компанії щоденно виконують комплекс робіт по обслуговуванні газотранспортної системи. А це понад 15 тис. км газопроводів, з яких 10 тис. км. вуличні газопроводи.

Так, щоб виявити можливі витоки газу, фахівці компанії двічі на місяць здійснюють повний обхід та перевірку всіх мереж. Залежно від їх рівня зношеності, газовики проводять точковий чи капітальний ремонт, або повну заміну труби. Сталеві газопроводи міняють на поліетиленові, термін гарантії експлуатації яких – 50 років.

"Особлива увага компанії зосереджена на перевірці технічного стану вуличних газопроводів, термін експлуатації яких закінчився, а також тих, на яких були виявлені витоки газу, розриви зварних з'єднань, наскрізні корозійні пошкодження. Таких мереж у нас на обслуговуванні - 14%. З них – 33,5 км не придатні до експлуатації та не підлягають ремонту", - говорить головний інженер ПАТ "Івано-Франківськгаз" Андрій Витрикуш.

Технічний стан газопроводів є основним показником безаварійного та безперебійного газопостачання. Тому, окрім вуличних газопроводів, фахівці паралельно комплексно-приладним обстеженням перевіряють газопроводи-вводи до житлових будинків. Якщо такі вводи визнані непридатними до подальшої експлуатації, то вони підлягають заміні. Про це складається акт перевірки технічного стану газопроводу-вводу та повідомляється їх балансоутримувачів – споживачів.

Заміна вуличного газопроводу відбувається за кошти ПАТ "Івано-Франківськгаз". Відповідні роботи передбачені Планом розвитку газорозподільного підприємства. Натомість заміна дворових вводів, які є приватною власність споживачів, повинні оплачувати споживачі.

Окрім того, наголошують в газорозподільній компанії, згідно ліцензійних умов, ПАТ "Івано-Франківськгаз" не проводить роботи по заміні дворових вводів. Заміну здійснює підприємство, що має ліцензію для проведення відповідних робіт.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА