12:27 08.08.2017

Крани-маніпулятори: зростання попиту в Україні

2 хв читати

Постійне зростання попиту на крани-маніпулятори в Україні — не данина моді, а результат росту ефективності логістичних рішень.

В Європі крани-маніпулятори використовуються набагато частіше, ніж в Україні, оскільки там вони стали популярні ще з другої половини 1940-х років. Сьогодні в Євросоюзі кожен третій-п'ятий вантажний автомобіль обладнаний крано-маніпуляторною установкою з гідравлічним приводом, а автокрани, навпаки — велика рідкість, і їх виробництво практично згорнуто. Виключенням є тільки автокрани надважкого типу, з вузькою спеціалізацією.

До появи кранів-маніпуляторів мінімальна вантажопідйомність автокрана складала біля 25 тонометрів (тм), тому що виробництво автокранів меншої вантажопідйомності було для бізнесу економічно невигідно.

В результаті існувала вільна ніша для механізмів вантажопідйомністю від 0,8 до 20 тм, яку й зайняли гідроманіпулятори. Згодом, у зв'язку з очевидними перевагами такого рішення, набули популярності більш потужні гідроманіпулятори, з вантажним моментом аж до 100 тм, тому походження їх теперішньої назви — крани-маніпулятори — є цілком логічним.

На жаль, в Україні до цих пір більш працює традиційна схема обробки і транспортування вантажу, що передбачає використання автомобільного крана і вантажного автомобіля. Ті, хто користується цією схемою, прекрасно знають всі її недоліки. Перш за все це подвоєння витрат, пов'язаних із залученням до виконання робіт двох одиниць техніки. Витрати ще більш істотні, якщо навантаження-розвантаження знаходиться на значній відстані.

Конструкція крано-маніпуляторної установки така, що її можна встановити за кабіною або на задньому звісі автомобіля за вантажною платформою. Таке розташування дозволяє здійснювати завантаження вантажів як у базовий автомобіль, або його причіп, так і в вантажний автомобіль, що знаходиться поруч.

При цьому кран-маніпулятор легко дообладнується спеціальними вантажними пристроями (грейфери, захвати, спеціальні механізми тощо) замість вантажного гака, що дозволяє використовувати його для обробки сипучих та специфічних вантажів (дерев‘яні колоди, металобрухт, палети), або використовувати для виконання інших спеціалізованих робіт.

В Україні великим попитом користуються гідроманіпулятори, що були у використанні. Але незважаючи на економічні складнощі, тренд останніх років — віддавати перевагу новим кранам-маніпуляторам. В Україні все більше господарників, які планують свій бізнес на роки вперед.

Шведська компанія HIAB — один з найбільших виробників кранів-маніпуляторів у світі. Вона пропонує крани-маніпулятори для вирішення практично будь-якого завдання. Саме компанія HIAB у 1944 році розробила перший у світі кран-маніпулятор. Мережа продажу та обслуговування компанії охоплює більш ніж 100 країн світу.

В Україні в 2008 році корпорація Cargotec (до складу якої входить HIAB) відкрила офіційну філію — ТОВ «Карготек-Україна». Фахівці українського офісу HIAB готові надати професійні відповіді на ваші запитання відносно кранів-маніпуляторів: (050) 170-25-73, www.hiab.com.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА