15:20 19.09.2017

За останній рік з ПАТ "Харківгаз" звільнилось понад 430 досвідчених фахівців

2 хв читати

Середня заробітна плата в ПАТ "Харківгаз" на 45% менша ніж в енергетичній галузі України та на 36% менша середньої в енергетиці області. Через наднизький рівень оплати праці, за останній рік плинність кадрів на підприємстві зросла на 4%. З підприємства звільнилось понад 430 фахівців.

Цьогоріч середня заробітна плата працівників ПАТ "Харківгаз" становить 4 400 грн. В той же час, середня по енергетиці області – понад 6 800 грн. Єдиним джерелом фінансування витрат підприємства, в тому числі на оплату праці є затверджений регулятором – НКРЕКП тариф на розподіл газу. Однак, сьогодні він покриває необхідні витрати ПАТ "Харківгаз" на забезпечення безаварійної, стабільної роботи газових мереж та виплату заробітної плати працівникам лише на 60%.

"Заробітна плата в ПАТ "Харківгаз" значно менша ніж по промисловості регіону. Але, щоб забезпечити роботу 17 тис. км. газопроводів, обладнання на них, доставку газу 450 тис. мешканцям області необхідні висококваліфіковані фахівці. Відсутність необхідних коштів та фахівців для ремонтів мереж призведе до колапсу газової галузі в регіоні", - зазначила голова профспілки працівників ПАТ "Харківгаз" Ольга Василенко.

На цей час в компанії відкритими залишаються понад 200 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій – слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового устаткування, електромонтери, водії, контролери, фахівці по роботі з клієнтами, майстри, метрологи. Через низьку заробітну плату у ПАТ "Харківгаз" досвідчені спеціалісти та молодь, аби забезпечити себе та свої родини, вимушені шукати іншу роботу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА