09:37 06.10.2017

За шість місяців 2017 ПАТ "Криворіжгаз" протранспортувало споживачам понад 600 млн. куб. м газу

2 хв читати

В першому півріччі поточного року споживання газу на Криворіжжі зросло у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Клієнти ПАТ «Криворіжгаз» отримали 603,85 млн. куб. м. Це на 8,4% більше, ніж за 6 міс. 2016 року. Незначне зростання споживання газу спостерігається вперше за останні три роки.

Промислові підприємства істотно збільшили обсяги споживання. В першому півріччі поточного року вони отримали на 55,6 млн. куб. м газу більше. Це на 17% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Зростало також споживання газу населенням та бюджетними організаціями. Побутові споживачі використали на 2% блакитного палива, а бюджетники – на 18%. Загалом, ці групи клієнтів збільшили використання газу більше ніж на 2 млн. куб. м.

«Зростання обсягів протранспортованого газу в цілому не вплинуло на поліпшення фінансового стану ПАТ "Криворіжгаз", - зазначає головний інженер Марина Терентьєва. - Ситуацію ускладнюють борги за розподілений природний газ. Станом на сьогодні, лише теплопостачальні підприємства міста мають заборгованість перед ПАТ «Криворіжгаз» в розмірі 3,87 млн. грн.».

Разом тим виробники тепла для населення значно зменшили використання природного газу. В поточному році вони спожили на 10,8 млн. куб. м менше. 8%

Нагадаємо, що в продовж останніх років споживання газу клієнтами ПАТ «Криворіжгаз» зменшувалось. Так, в 2015 році споживання газу впало на 19%, в 2016 – на 9%. Відповідно газорозподільна компанія недотримувала тарифну виручку в попередні роки.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ «Криворіжгаз» є транспортування природного газу. На сьогодні рівень газифікації міста складає 98%. Природний газ отримують майже 300 тисяч сімей та 900 підприємств, установ і організацій. Найбільшими споживачами є підприємства гірничо-металургійного комплексу: АрселорМіттал Кривий Ріг, підприємства групи МЕТІНВЕСТ, ЄВРАЗ СУХА БАЛКА. ПАТ «Криворіжгаз» входить до реєстру великих платників податку в Дніпропетровської області та щорічно сплачує до бюджетів різних рівнів більше 65 мільйонів гривень.

В зоні обслуговування ПАТ «Криворіжгаз» перебуває більше 2 тис. км розподільних газопроводів, 170 газорегуляторних пунктів, 2099 комбінованих будинкових регуляторів тиску, 391 станцій катодного захисту. На сьогодні близько 60% газових мереж регіону експлуатуються понад 25 років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА