14:47 06.10.2017

Клієнти "СТЕК" можуть залишитися без теплопостачання

2 хв читати

Через те, що ТОВ "Станіславська теплоенергетична кампанія" станом на 6 жовтня не уклало з НАК "Нафтогаз України" договір на постачання газу, для тепловиків не оформлені лімити (номінації) газу і під загрозою опалювальний сезон. Адже ПАТ "Івано-Франківськгаз" не має юридичних підстав розподіляти такому підприємству газ.

В Кодексі газорозподільних систем та Законі України "Про ринок природного газу" зазначено, що відбір природного газу з газорозподільної системи можливий лише за наявності у споживача підтверджених обсягів природного газу (тобто номінацій) на відповідний розрахунковий період. ПАТ "Івано-Франківськгаз" щомісяця звітує перед оператором газотранспортної системи "Укртрансгаз" про обсяги розподіленого споживачам газу.

"У випадку, якщо оператор ГТС фіксує використання газу споживачем без підтвердженої номінації, то до нас, як газорозподільного підприємства застосовуються штрафні санкції. А відібраний газ вважається обсягами втрат газу", - пояснює комерційний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Ситуація з відсутністю номінації газу повторюється не вперше. В жовтні минулого року та в березні 2017 року "СТЕК", не домовившись з постачальником "Нафтогаз України", здійснив самовільний несанкціонований відбір газу. Такими діями тепловики нанесли "Івано-Франківськгазу" збитки в розмірі 36 млн. грн. Це штрафні санкції, які до газорозподільної компанії застосував "Укртрансгаз". Відповідно, тепер газорозподільна компанія змушена буде застосувати штрафні санкції до теплоенергетичного підприємства, щоб покрити свої збитки.

В "Івано-Франківськгазі" наголошують, що неодноразово зверталися до "СТЕК", аби товариство уклало договір з постачальником газу. Однак, тепловики і досі не узаконили взаємовідносини з НАК.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА