12:33 20.10.2017

Поширена в ЗМІ інформація щодо невідповідності вимірювального обладнання УДЦР для вимірювання зон покриття цифрового телебачення не відповідає дійсності

2 хв читати

Деякі ЗМІ з посиланням на прес-службу ТОВ "Зеонбуд" поширили інформацію  щодо результатів вимірювань покриття цифрової мережі Т2 у Волинській області.

Оскільки це вимірювання проводилося фахівцями Державного підприємства "Український державний центр радіочастот", то вважаємо за необхідне повідомити наступне.

На жаль, ТОВ "Зеонбуд" продовжує поширювати недостовірну інформацію щодо невідповідності вимірювального обладнання, яким УДЦР проводив визначення границь зон покриття радіоелектронних засобів цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2 для фіксованого приймання у Волинській області.

Незважаючи на відсутність обов’язку, УДЦР ще влітку погодився на проведення дослідження відхилення своїх вимірювальних приладів Rohde&Schwarz FSH8 та приладу ТОВ "Зеонбуд" Rohde&Schwarz ETL, яке було проведено 11.08.2017 та підтвердило відповідність вимірювального обладнання УДЦР вимогам Методики (про що свідчить протокол, підписаний представниками ТОВ "Зеонбуд" без будь-яких зауважень або застережень). Більше того, всі прилади УДЦР, які використовуються при наданні послуг, мають відповідні атестати калібрування, видані спеціалізованою установою ДП "Укрметртестстандарт".

Враховуючи вищевикладене, просто дивно чути звинувачення на адресу УДЦР у наявності вимірювального обладнання, яке на 4…6 дБ гірше, ніж вимагається…

УДЦР не заперечує того факту, що після відключення аналогового телевізійного мовлення збільшиться покриття мережі цифрового телебачення, адже це має під собою конкретні практики з міжнародного та європейського досвіду переходу з "аналога" на "цифру". Однак, жодних розрахунків УДЦР не виконував, а відтак не заявляв про покращення покриття мережі цифрового телебачення саме на 20%.

Також важливо зазначити, що метою надання зазначених послуг було вимірювання зон покриття, а не дослідження рівня охоплення населення.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА