13:15 18.10.2017

Понад 120 порушень у користуванні радіочастотним ресурсом виявили фахівці УДЦР минулого тижня на Донеччині та Дніпропетровщині

2 хв читати

За минулий тиждень підрозділи радіочастотного моніторингу виявили в Україні понад 180 порушень з ознаками недотримання Закону України "Про радіочастотний ресурс України".

Найбільш характерні – це порушення умов дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (31) та експлуатація їх без належного документального оформлення, тобто незаконно діючі пристрої (158, тільки на Дніпропетровщині та Донеччині їх було зафіксовано 127).

За цей же період фахівцями центрального офісу та філій підприємства усунено з урахуванням виявлених у попередніх періодах 131 порушення.

Також за період з 9 по 15 жовтня фахівці департаменту радіослужби підготували 10 висновків для прийняття НКРЗІ рішень щодо видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, оформили та видали користувачам 327 висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв, 5784 дозволи на експлуатацію РЕЗ централізованого присвоєння та 1667 – на РЕЗ децентралізованого присвоєння.

На мережах операторів зв’язку спеціалісти УДЦР провели технічне вимірювання телекомунікаційних мереж загального користування та виявили 10497 порушень порядку маршрутизації міжнародного трафіку. Всі  з них  – на мережах мобільного зв‘язку.

Крім того, спеціалістами УДЦР складено 70 актів первинного технічного контролю при проведенні спільних із заявниками приймальних випробувань радіоелектронних засобів  та здійсненні вимірювань параметрів РЕЗ на місці експлуатації.

Фахівцями підприємства також проведено певний обсяг робіт з оцінки відповідності. Оформлено протоколами 61 випробування продукції.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА