13:00 20.11.2017

За десять місяців "Сумигаз" розподілило 570 млн куб. м природного газу

2 хв читати

На Сумщині спостерігається тенденція скорочення обсягів розподілу природного газу. Зменшення споживання в усіх категоріях споживачів склало 6%. Через це ПАТ "Сумигаз" недоотримує кошти для покращення клієнтських сервісів та забезпечення безперервного газорозподілу.

За 10 місяців поточного року клієнти ПАТ "Сумигаз" скоротили споживання газу на 6%. Тарифна виручка ПАТ "Сумигаз" залежить від обсягів розподілу. Розподільна компанія недоотримує кошти, які направляються на покращення клієнтських сервісів - забезпечення роботи аварійних служб, організацію роботи сервісних центрів, встановлення, повірку лічильників, обслуговування мереж, тощо.  

"Зменшення обсягів транспортування ресурсу газорозподільними мережами регіону негативно впливає на фінансовий стан компанії, - зазначає фінансовий директор Світлана Рибальченко ПАТ "Сумигаз". – Разом з цим ситуацію ускладнюють борги за послугу розподілу природного газу. Станом на сьогодні, промислові підприємства заборгували 2,2 млн грн., теплоенергетичні компанії - 649,5 тис. грн., бюджетні організації та установи - 213,1 тис. грн.".

Найбільше зменшилось використання природного газу промисловими підприємствами та виробниками теплової енергії. За 10 місяців поточного року вони отримали 278,3 млн куб .м газу, що на майже 9% менше ніж за аналогічний період минулого року.

На другому місці, бюджетні організації та установи з падінням на 9%. Їм здійснено розподіл близько 9 млн куб. м газу. На останньому місці  - населення. Тут споживання зменшилось тільки на 2%.

За чинної системи тарифоутворення, середній рівень заробітної оплати на підприємстві на третину менший ніж середній по промисловості в регіоні, що призводить до втрати кваліфікованих кадрів, які забезпечують рівень надійності та безпеки газорозподільної системи. Нагадаємо, що ПАТ "Сумигаз" отримує тільки 54 коп. з кубометру газу за послуги його розподілу.

Довідка. ПАТ "Сумигаз" не отримує оплату від споживачів за природний газ. З 1 липня 2015 року це роблять газопостачальні підприємства, використовуючи розрахунковий рахунок спеціального призначення, з якого основна частина коштів автоматично за затвердженим алгоритмом направляється в НАК "Нафтогаз України".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА