14:24 20.11.2017

З початку року із ПАТ "Житомиргаз" звільнилося близько двох сотень кваліфікованих спеціалістів

2 хв читати

За десять місяців поточного року плинність кадрів ПАТ "Житомиргаз" склала 10%. Звичайною є плинність кадрів на рівні до 5% на рік від загальної чисельності персоналу компанії. Основна причина звільнень неконкурентний рівень оплати праці.

З січня по жовтень 2017року з підприємства звільнилося 227осіб. Цьогоріч середня заробітна плата ПАТ "Житомиргаз" становить 5, 377 гривень. Одночасно, середня заробітна плата в енергетиці в Житомирській області вища більше ніж на 20%. А середня заробітна плата по області – на 14%.

"Аби забезпечити роботу майже 13,5 тис. розподільних газопроводів області, 60,5 тис одиниць газорегулюючого обладнання на них, доставку газу до усіх споживачів області необхідні висококваліфіковані фахівці. Брак коштів для забезпечення достойної заробітної плати спричиняє плин кадрів. А відсутність фахівців, які відповідають за належний робочий стан мереж, може призвести до колапсу газової галузі в регіоні", - зазначає голова профспілки працівників ПАТ "Житомиргаз" Олена Брюханова.

На цей час в компанії відкритими залишаються понад 220 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій – слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, газового устаткування, контролери, майстри.

На думку технічного директора Регіональної Газової Компанії Артема Компана, пом'якшити проблему можна за рахунок введення звичайної, європейської практики тарифоутворення, коли тариф не залежить від обсягів розподілу газу - тобто використати один з варіантів плати за користування газовими мережами покриває необхідні витрати ПАТ "Житомиргаз" на забезпечення безаварійної, стабільної роботи газових мереж та виплату заробітної плати лише на 60%.
Довідка. Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Житомиргаз" здійснює розподіл природного газу на території Житомирської області.Річний обсяг транспортування становить до 600 мільйонів кубометрів газу. Клієнтами компанії є понад 360 тисяч домоволодінь Житомирської області – 11 міст, 36 селища міського типу та 583 села.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА