11:39 01.12.2017

Колектив ТОВ "Рантьє" звернувся до керівництва країни з проханням протидіяти рейдерському захопленню свинокомплексу

4 хв читати

Співробітники ТОВ "Рантьє", свинарського підрозділу агрохолдингу KSG Agro, направили звернення до президента Петра Порошенко і прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, а також керівників правоохоронних органів - генерального прокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У документі вони закликають керівників держави вжити негайних заходів для протидії рейдерському захопленню унікального свинарського підприємства країни.

"Наше підприємство 22 листопада 2017 року зазнало рейдерського захоплення. В цей день близько 60 екіпірованих бойовиків, серед яких були представники харківського охоронного агентства та люди, що представилися "громадськими активістами", заблокували входи та виходи на територію підприємства. Крім того, погрожуючи нам, співробітникам комплексу, вогнепальною зброєю, рейдери захопили офісну будівлю та інші об'єкти на території комплексу", - зазначається у зверненні.

"Зі ЗМІ нам стало відомо, що за діями рейдерів стоїть група сумнозвісних народних депутатів - колишніх "регіоналів" Олександра Вілкула, Дмитра Шпенова, Вадима Нестеренко. При чому якщо перші два зараз представляють Оппоблок, то їхній бізнес-партнер Вадим Нестеренко входить до фракції Блоку Петра Порошенка. Саме ж рейдерське захоплення виконувалося в кращих традиціях Партії Регіонів. Спочатку рейдери підробили підпис власника підприємства, Сергія Касьянова на фальшивій довіреності. Потім "призначили" липового директора, пов'язану з згадуваним депутатом Нестеренко. Далі, на підставі фіктивного договору застави, шахраї пішли захоплювати наш свинокомплекс. При цьому сумлінного власника, який створив виробництво, в особі голови Ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова, на підконтрольних екс-"регіоналам" інформресурсах називають рейдером, а самих загарбників - благодійниками підприємства. Як то кажуть, на біле - чорне і навпаки", стверджують працівники ТОВ "Рантьє".

Автори звернення наголошують, що жодних інших інвесторів, окрім Сергія Касьянова, за минулі роки вони на підприємстві не бачили і не знають. "Якийсь Андрій Шумілов, який називає себе в ЗМІ співвласником підприємства, жодного разу тут не був і пальцем об палець не вдарив для створення і розвитку свинокомплексу. Ми з подивом почули про нібито зміну керівництва свинокомплексу. Особливо близько до серця ми сприйняли інформацію про те, що так званий "новий директор" Оксана Лобко, уклавши фіктивний договір з компанією, пов'язаною з депутатом Нестеренко, миттєво передала в заставу все свиняче поголів'я. Яке, в разі захоплення підприємства, без сумніву на основі фальшивого боргу буде вивезено і вирізане - разом зі свиноматками, без яких неможлива подальша робота свинокомплексу".

У своєму зверненні співробітники ТОВ "Рантьє" зазначають: "після реконструкції комплексу, в яку KSG Agro, починаючи з 2011 р, інвестував понад 30 млн. дол. США, фактично припинившийдіяльність свинокомплекс знову запрацював. Сьогодні він надає робочі місця 369 мешканцям Ниви Трудової. Підприємство входить до ТОП-10 найбільших виробників свинини в Україні.На тлі скорочення поголів`я свиней в зв'язку з АЧС (африканською чумою свиней), динамічно нарощує продажу свинокомплекс ТОВ "Рантьє" - це без перебільшення стратегічно важливе підприємство для галузі. За результатами 10 місяців цього року було продано близько 90 тис. голів свиней. Продукція свинокомплексу - свині датської генетики - користуються високим попитом не лише в Україні, але і в Грузії. Частка підприємства в загальному експорті живих свиней з України за минулий рік склала 25-26%, що більше, ніж у будь-якого іншого підприємства галузі.

Як підкреслюється у зверненні, "на даний час робота нашого підприємства виявилася під загрозою. У разі повторення силових дій загарбників будуть перервані найважливіші технологічні ланцюжки і порушені технологічні процеси. Все це може привести до знищення унікального свинячого поголів'я датської генетики, втрати робочих місць для сотень працівників свинокомплексу. А в кінцевому підсумку втрати містоутворюючого для Ниви Трудової підприємства - великого платника податків до місцевого та державного бюджетів".

Співробітники підприємства звернулись до лідерів держави та правоохоронних органів: "Революція Гідності, четверту річницю початку якої ми нещодавно відзначали та в якій ви брали участь, подарувала жителям країни надію на верховенство закону та торжество справедливості. Ці найважливіші для демократичного і європейського держави принципи зараз грубо розтоптані рейдерами в Ниві Трудовій. Колектив ТОВ "Рантьє" вірить в принципи законності і правопорядку, незважаючи на обмеження наших прав в ході цинічної рейдерської атаки шахраїв, за якими стоять представники злочинної влади Януковича і Ко, що, здавалося, пішла в небуття.

Колектив ТОВ "Рантьє" звертається до Вас з проханням звернути особливу увагу на кричущий прецедент для європейської держави, а також у встановленому законодавством порядку зупинити рейдерів - вжити термінових заходів, спрямованих на протидію рейдерському захопленню підприємства, притягнення до відповідальності всіх винних, незважаючи на наявність депутатських значків та мандатів народних обранців. Ми просимо не допустити знищення унікального для України свинарського підприємства, зберегти наші робочі місця та врятувати унікальне свиняче поголів'я з високоякісною датською генетикою. В іншому випадку втрати для агропромислового комплексу країни та української економіки в цілому будуть непоправними".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА