17:19 04.12.2017

Обсяги споживання газу у Дніпрі збільшились на 3%

2 хв читати

За 10 місяців 2017 року ПАТ "Дніпрогаз" було протранспортовано 587 млн. куб. м газу, що на 2,9% (16,5 млн. куб. м) перевищило обсяги споживання порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Зростання обсягів газоспоживання на 9,2% або на 20 млн. куб. м спеціалісти компанії фіксують серед промислових підприємств. Майже на рівні минулого року залишилися побутові споживачі, використавши на 2,2 млн. куб. м (1,1%) більше газу. Теплопостачальні підприємства зменшили обсяги спожитого енергоресурсу на 5,2 млн. куб. м (-3,9%). Основна причина - раннє закінчення опалювального сезону.

"За діючою системою тарифоутворення "Дніпрогаз" отримує 56 коп. за кубометр розподіленого газу. З них, тільки 13 копійок направляється на функціонування аварійних служб, організацію роботи центрів обслуговування клієнтів, встановлення, заміну та повірку лічильників, обслуговування мереж, тощо. Тому це призводить до зниження рівня надійності та безпеки газотранспортної системи", - пояснює комерційний директор компанії Павло Іотов.

У Дніпрі та Дніпровському районі понад 60% газу розподіляється   побутовим споживачам. З урахуванням поточних боргів населення та недофінансування державою коштів по субсидіям, на сьогодні "Дніпрогаз" недоотримав майже 38 млн. грн. за послуги з розподілу енергоносія, що значно ускладнює взаєморозрахунки з іншими учасниками ринку.

У Дніпрі понад 150 тис. побутових споживачів газу отримують субсидії або користуються пільгами на газ. Із зростанням кількості субсидіантів надходження "живих коштів" за послуги компанії зменшуються. Така ситуація ускладнює належне фінансування регламентних робіт з обслуговування газопроводів і забезпечення поточної діяльності підприємства, адже чинний тариф на розподіл природного газу покриває витрати компанії лише на 69%.

Довідка:

Основною сферою діяльності ПАТ "Дніпрогаз" є розподіл природного газу для мешканців міста Дніпра та Дніпровського району. Система газопостачання Дніпра – це близько 5,5 тис. км розподільних газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 800 млн. кубометрів газу для 400 тис. побутових споживачів, 3,7 тис. промислових підприємств та інших суб'єктів господарювання. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ "Дніпрогаз" є одним з найбільших роботодавців міста. Штат підприємства налічує близько 1500 чоловік.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА