17:20 04.12.2017

ПАТ "Волиньгаз" направить на модернізацію газопроводів і споруд майже 15 млн гривень

2 хв читати

Цьогоріч ПАТ "Волиньгаз" спрямує більше 50% інвестиційних коштів на реконструкцію і модернізацію мереж, а також на капітальний ремонт обладнання на газорегуляторних пунктах.

Для забезпечення стабільної роботи системи газопостачання області, безперебійного та безаварійного газопостачання ПАТ "Волиньгаз" направить на модернізацію близько 15 млн. грн. На капремонт, реконструкцію системи газопостачання необхідно щорічно інвестувати понад 29 мільйонів гривень.

 "Кількість газопроводів, які потребують ремонту, щороку зростає, через це ПАТ "Волиньгаз" продовжує модернізацію мереж задля безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання області, – зазначив голова правління ПАТ "Волиньгаз" Мирослав Коротя. - Загалом, в експлуатації газорозподільної компанії  109 ГРП та 98 ШРП зі строком експлуатації понад 40 років".

Упродовж трьох останніх років ПАТ "Волиньгаз" інвестувало в модернізацію обладнання ГРП і ШРП майже 20 млн грн., що становить 93% від запланованих 21,3 млн грн. Цього року через державну систему закупівель “ProZorro” буде закуплено італійське запірно-регулююче обладнання для 39-ти ШРП та 16-ти ГРП, для 39-ти ШРП та 16-ти ГРП, а також роботи по заміні обладнання на суму, що перевищує 10 млн. грн.

У 2016 році інвестиційна програма ПАТ "Волиньгаз" була виконана на 74%. Так відбувається тому, що тарифна виручка підприємcтва прив’язана до обсягів споживання газу. З 2014 року вони суттєво знижуються. Цих коштів вистачає лише для підтримання безперебійного та безаварійного газопостачання, але ніяк не на оновлення мереж.

Довідка. Основною сферою діяльності ПАТ "Волиньгаз" є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації області становить 70%. Природний газ отримують 242 тисячі сімей і майже 2400 підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять біля 0,5 мільярда кубометрів природного газу на рік. ПАТ "Волиньгаз" входить до реєстру великих платників податку у Волинській області. Минулого року до бюджетів різних рівнів було сплачено понад 50 млн гривень, у першому півріччі 2017 року – майже 35 мільйонів  гривень.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА