17:42 05.12.2017

Тариф на розподіл газу на Буковині не гарантує споживачам отримання якісних послуг

2 хв читати

Діючий нині тариф ПАТ "Чернівцігаз" на послуги з розподілу природного газу покриває ринкову вартість послуг компанії лише частково. На відкритих слуханнях компанія оприлюднила проект тарифу, який дасть можливість споживачам отримувати якісні послуги.

 

Враховуючи зростання цін на матеріали та устаткування, інфляційні процеси, ПАТ "Чернівцігаз" не вистачає тарифних надходжень для надання якісних послуг та забезпечення надійності газорозподільної системи. Зараз тариф на послуги з розподілу природного газу покриває витрати компанії лише на 30%.

 

"Зважаючи на те, що протягом 2016-2017 років, значно подорожчали паливно-мастильні матеріали, електроенергія, сировина та матеріали необхідні для проведення робіт, розмір встановленого тарифу необхідно привести до економічно обґрунтованого. Якщо держрегулятор цього не зробить, при такій невідповідності витрат і находжень, наша компанія не зможе ефективно забезпечити роботу з клієнтами та підтримувати надійність газорозподільної системи", - повідомила фінансовий директор ПАТ "Чернівцігаз" Олеся Гомольська.

 

Наприклад, періодична повірка та ремонт лічильників є невід’ємною частиною послуг. Ці кошти передбачені в тарифі. Для вчасного проведення повірки індивідуальних лічильників ПАТ "Чернівцігаз" потрібно 1,1 млн. грн. В нинішньому тарифі на це передбачено тільки 750 тисяч гривень.

 

Подібна ситуація простежується із встановленням індивідуальних лічильників. Для забезпечення 100% обліку газу компанії треба встановити 7,3 тис лічильників. Їх вартість складає 12,4 млн. грн. Але в тарифі передбачено тільки 9,2 млн. грн. Тому індивідуальні прилади обліку отримають тільки 5,5 тис. домогосподарств.

 

Задля забезпечення прозорості в прийнятті рішення щодо перегляду тарифу, ПАТ "Чернівцігаз" 24 листопада 2017 року провело відкрите обговорення. Результати зустрічі, оформлені відповідним протоколом, та обґрунтування щодо перегляду розміру тарифу, компанія направила на розгляд НКРЕКП. Відповідно до процедури та вимог Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 року № 866 "Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень НКРЕКП" до обговорення були офіційно запрошені представники Чернівецької ОДА та департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради. Також, для ознайомлення громадськості, збору пропозицій та зауважень, відповідний проект попередньо був розмішений у відкритому доступі на офіційному сайті компанії cv.104.ua.

 

 

ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ "Чернівцігаз" експлуатує 8,786 тис. км. газопроводів. У 2016 році підприємство протранспортувало близько 376 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 229 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА